Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Salvini για παραβίαση δημοσιονομικών κανόνων - Πιέσεις στα ομόλογα

Απειλές Salvini για παραβίαση δημοσιονομικών κανόνων - Πιέσεις στα ομόλογα
«Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5%, θα δαπανάμε όσο πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κανείς στις Βρυξέλλες, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα»
Έτοιμη για ακόμα μία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες φαίνεται πως είναι η ιταλική κυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο της, Matteo Salvini, να προειδοποιεί ότι θα παραβούν τους δημοσιονομικούς κανόνες στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της απασχόλησης.
«Αν χρειαστεί να υπερβούμε κάποια όρια, όπως το 3% (για το λόγο του ελλείμματος προς το ΑΕΠ) ή το 130% με 140% (για το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ), είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε» ανέφερε ο Salvini μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5%, θα δαπανάμε όσο πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κανείς στις Βρυξέλλες, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα» τόνισε σε δημοσιογράφους.

Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, ότι η χώρα θα μπορούσε να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της απασχόλησης.
η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 4,4 μονάδων βάσης στο 2,74%, από 2,694% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,3 μ.β. στο 3,55%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 6 μ.β. στο 0,70%.
Τα ιταλικά ομόλογα δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις τα τελευταία 24ωρα, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας απομάκρυνε τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους έστρεψε στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Μάλιστα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς σημείωσε άνοδο 13 μονάδων βάσης την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας το χειρότερο sell-off των τριών τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης