Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πλην τραπεζών λίγες μετοχές ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πλην τραπεζών λίγες μετοχές ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Η αναβάθμιση των Eurobank και Εθνική από τον MSCI έδωσε κίνηση στο ΧΑ, την οποία βέβαια δε συμμερίστηκε όλο το ταμπλό. Η άνοδος περιορίστηκε στις μετοχές των τραπεζών και κάποια επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Η εικόνα ανοδικών/πτωτικών ήταν μοιρασμένη.

Ο τζίρος ήταν αρκετά καλός. Από τον συνολικό των 85,5 εκατ. ευρώ τα 23 εκατ. ευρώ έγιναν στην Εθνική Τράπεζα, 10,5 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, 9,5 εκατ. ευρώ στη Eurobank και 8 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς.

Το ΧΑ απομακρύνθηκε από τις 722 μονάδες τις οποίες έχει στήριξη λόγω των καλών εξελίξεων, αλλά το θέμα των εξωτερικών πιέσεων από τον εμπορικό πόλεμο θα συνεχίσει να επηρεάζει. Επομένως χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

ΟΛΠ: Υψηλό ημέρας στα 22,60 ευρώ και κλείσιμο στα 21,55 ευρώ με όγκο 16 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 538 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Η τιμή του προνομίου είναι υψηλότερη από την κοινή. Το κοινό στα 17,20 ευρώ με μεγάλο όγκο 131 χιλ. τεμάχια. Η υποχώρηση φυσικά και βάζει σε υποψίες αφού υπάρχει και η προσπάθεια εξόδου από το ΧΑ με μεταφορά έδρας.

ΔΕΗ: Παρά το καλό κλίμα στο ΧΑ η συγκεκριμένη πιέστηκε και έκλεισε στα 1,2820 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Νέα υποχώρηση για τη μετοχή και η αποτίμηση έφτασε στα 8,3 εκατ. ευρώ. Ο όγκος στις 447 χιλ. τεμάχια και η μετοχή στα 0,0340 ευρώ με απώλειες 19%.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Απώλειες 8% περίπου με τη μετοχή να είναι στα 1,04 ευρώ έχοντας γράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,99 ευρώ. Με καλό για τα δεδομένα της ο όγκος και έμειναν και πωλητές στο κλείσιμο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απάντηση): Στο διάστημα που παρακολουθούμε τη μετοχή έχουμε διαβάσει πάρα πολλά. Τότε στα 0,75 ευρώ που πουλούσε insider μας έλεγαν τα ίδια. Ακόμα όμως και σήμερα υπάρχει τεράστια άνοδος. Ο καθένας κάνει τη δική του ανάγνωση και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Λίγο όμως τα νούμερα θα πρέπει να τα βλέπουμε πιο προσεκτικά και να μην προσθέτουμε το ίδιο νούμερο ξανά και ξανά γιατί βγαίνουν λάθος αποτελέσματα. Το θέμα με τα δάνεια είναι γνωστό όπως και οι επαφές που γίνονται με οίκο του εξωτερικού, από τον οποίο η διοίκηση θέλει να πάρει δάνειο με ακριβό επιτόκιο.

Στα 2,04 ευρώ και στο -4,23% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 83 εκατ. ευρώ. Η τιμή κλεισίματος ήταν και το χαμηλό ημέρας.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έγραψε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,3750 ευρώ, το οποίο μάλλον είναι και ιστορικό. Αποτίμηση 60 εκατ. ευρώ. Έκλεισε στα 0,3850 ευρώ και στο -3,75% με όγκο 686 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Με όγκο 40 χιλ. τεμάχια πήγε έως τα 5,65 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 5,76 ευρώ με οριακή άνοδο. Με καλύτερες δυνάμεις και περισσότεροι αποφασιστικότητα σήμερα οι αγοραστές.

CENTIC: Μετά την πρόσφατη καλή διόρθωση, αντέδρασε σήμερα και έκλεισε στα 0,2030 ευρώ με άνοδο 6,84% και όγκο 120 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Υποχώρησε οριακά και έκλεισε στα 1,9250 ευρώ με όγκο 27 χιλ. τεμάχια. Για να δούμε σε ποια τιμή θα πάρουν τα κομμάτια της εκποίησης. Μένουν 41 χιλ. τεμάχια.

ΣΙΔΜΑ: Τρίτο συνεχόμενο limit up. Όλα με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η αποτίμηση στα 4,1 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης