Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι ευρωεκλογές δεν είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα, είναι ένας μεγάλος αγώνας

Θεοδωράκης: Οι ευρωεκλογές δεν είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα, είναι ένας μεγάλος αγώνας
Oι ευρωεκλογές δεν είναι ένας προημιτελικός, αλλά ένας μεγάλος αγώνας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
Oι ευρωεκλογές δεν είναι ένας προημιτελικός, ούτε το πρώτο ημίχρονο για να λύσουν τις διαφορές τους τα κόμματα εξουσίας, αλλά είναι από μόνες τους ένας μεγάλος αγώνας, δήλωσε σήμερα (14/5/2019) από το Ρέθυμνο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στην Κρήτη, ο κ. Θεοδωράκης δεν αρνήθηκε πως στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα προκύψουν πολιτικά συμπεράσματα και μηνύματα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «άλλο να λες στείλε ένα μήνυμα και άλλο πως οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως οι εκλογές χάνονται ή κερδίζονται τις τελευταίες δέκα ημέρες και ανέφερε την άρνηση των κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά στην πρόταση του Ποταμιού για debate ώστε να μάθει ο κόσμος τι απαντάει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας.
«Αρέσκονται σε μονολόγους, λέγοντας ο καθένας τη δική του ιστορία, χωρίς να απαντούν στα προβλήματα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.
Αντιθέτως, υποστήριξε πως το Ποτάμι στάθηκε με τιμιότητα και απέναντι στους Έλληνες και εκτίμησε πως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Κίνημα έχει μία θετική συνεισφορά στη χώρα.
Ερωτηθείς για τη σημασία των ευρωεκλογών και τις προσδοκίες του Ποταμιού εξέφρασε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί προς τα εμπρός, ενισχύοντας την πρόταση Μακρόν, λέγοντας πως «πρέπει να υπάρξει μία καινούργια Ευρώπη, χωρίς να γκρεμιστεί η παλιά».
Υπογράμμισε, ωστόσο, πως για να συμβεί αυτό πρέπει να πάψει να είναι ακίνητη φοβούμενη τους ακροδεξιούς, τους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς.
Ο επικεφαλής του Κινήματος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ώστε την επαύριο των ευρωεκλογών να υπάρχει το σύνθημα πως «οι Έλληνες ψηφίσαμε και δεν μείναμε αμέτοχοι».
Αποκάλυψε πως σε αυτή την γραμμή κινήθηκε και η προεκλογική διαφημιστική καμπάνια του Ποταμιού, δαπανώντας τα «λίγα λεφτά που διαθέτει - γιατί δεν έχουμε δάνεια, ούτε χρηματοδότες - για να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές».
Μετά την συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Μαρινάκη.
Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνοδεύουν στην περιοδεία του στην Κρήτη οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, Μαργαρίτα Γερούκη, Μαρία Δαμανάκη, Μάρω Κακαβέλα και Κωνσταντίνος Καλαφατάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης