Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, καθώς υποχώρησαν οι εμπορικές ανησυχίες - Στα 1.296,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, καθώς υποχώρησαν οι εμπορικές ανησυχίες - Στα 1.296,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 5,50 δολ. ή 0,4%, στα 1.296,30 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (14/5/2019) ο χρυσός, καθώς μετριάστηκαν οι εμπορικές ανησυχίες, στρέφοντας τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets και απομακρύνοντας τους από τα ασφαλή καταφύγια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σήμερα πως δεν έχουν καταρρεύσει οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, ενώ χαρακτήρισε τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ως «καυγαδάκι».
Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να πει πως οι ΗΠΑ έχουν έναν «καλό» διάλογο με την Κίνα.
Ύστερα από τη ραγδαία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τα τελευταία 24ωρα, με την αύξηση των αμερικανικών δασμών στο 25% σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων, και την απάντηση του Πεκίνου με δασμούς 25% σε εισαγόμενα αμερικάνικα προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ., διαφαίνεται μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι τελικά οι δύο πλευρές δεν θα τραβήξουν άλλο το σκοινί.
Κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας διατύπωσε τη θέση ότι Κίνα και ΗΠΑ έχουν την «ικανότητα και τη σοφία» να φτάσουν σε μια εμπορική συμφωνία που θα είναι θετική και για τις δύο πλευρές.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 5,50 δολ. ή 0,4%, στα 1.296,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 97,5 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,121 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,3% στο 1,291 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η προοπτική ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές και έχει οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες στις αγορές κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του χρυσού, οι οποίες έχουν την τάση να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των αγορών, σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 0,5% τον περασμένη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης