Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Ανεύθυνες οι δηλώσεις Salvini για την ιταλική οικονομία

Di Maio: Ανεύθυνες οι δηλώσεις Salvini για την ιταλική οικονομία
«Επίθεση» Di Maio στον Salvini
«Ανεύθυνες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και αρχηγού της Λέγκα του Βορρά για την οικονομία ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Di Maio.
Νωρίτερα, υπενθυμίζεται, ο Matteo Salvini είχε προειδοποιήσει ότι η Ιταλία δεν θα συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για να δώσει ώθηση στην απασχόληση, μία δήλωση που ανέβασε τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων.
Ειδικότερα, η απόδοση του δεκαετούς καταγράφει άνοδο 6 μονάδων βάσης, στο 2,755% και του πενταετούς αύξηση 8 μονάδων βάσης, ενώ το spread ανάμεσα στα δεκαετή ομόλογα Ιταλίας και Γερμανίας έχει ανοίξει στις 282,6 μονάδες βάσης, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και τρεις μήνες.
Ο Luigi Di Maio προσπαθεί να παρουσιάσει το κίνημα των Πέντε Αστέρων ως μια πιο μετριοπαθή πολιτική δύναμη, αντισταθμίζοντας τις σκληρές θέσεις του Matteo Salvini στη μετανάστευση και τη νομοθεσία για την τάξη και επιδιώκοντας λιγότερες αντιπαραθέσεις με την Ε.Ε. για τα δημόσια οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης