Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Η Βουλγάρα Kristalina Georgieva πιθανή νέα πρόεδρος της Κομισιόν – Στήριξη από το ΕΛΚ

ΕΕ: Η Βουλγάρα Kristalina Georgieva πιθανή νέα πρόεδρος της Κομισιόν – Στήριξη από το ΕΛΚ
Κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί νέα επικεφαλής της Κομισιόν, η Βουλγάρα Kristalina Georgieva, κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, εξέτασαν οι ηγέτες της ΕΕ στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής που έλαβε χώρα στη Ρουμανία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.
Η θέση του (ή της) επικεφαλής της Κομισιόν είναι μία εκ των τριών που θα βρεθούν… κενές, μαζί με αυτές του προέδρου της ΕΚΤ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρει το Bloomberg οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τα ονόματα αρκετών υποψηφίων για τη θέση του (ή της) προέδρου της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων και η κυρία Georgieva, της οποίας η υποψηφιότητα θεωρείται από τις πιο ισχυρές.
Η επιλογή του νέου (ή νέας) προέδρου θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών και θα υπάρξει και νέα συζήτηση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαίου 2019 στις Βρυξέλλες.

Ποια είναι η Georgieva

Η κυρία Georgieva έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν στη διετία 2014 – 2016, ενώ ανέλαβε την αντιπροεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2017, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στον συγκεκριμένο διεθνή οργανισμό το 1993.
Είναι μέλος, όπως και ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), το οποίο αναμένεται ότι θα είναι ο σχηματισμός που θα επικρατήσει και στις επικείμενες ευρωεκλογές, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την υποψηφιότητά της.
Το, δε, γεγονός ότι είναι γυναίκα αλλά και προερχόμενη από την Ανατολική Ευρώπη, αυξάνει τις πιθανότητες να επιλεγεί, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ θεωρούν ότι με μία τέτοια επιλογή θα δείξουν ότι «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στην ενωμένη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης