Μπάρμπα Στάθης: Νέες επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ - Αύξηση 4% στις πωλήσεις στο πρώτο τετράμηνο 2019

Μπάρμπα Στάθης: Νέες επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ - Αύξηση 4% στις πωλήσεις στο πρώτο τετράμηνο 2019
Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 1969, είναι leader της αγοράς με μερίδιο 60%, ενώ έχει παρουσία σε 25 χώρες, σε 5 ηπείρους.
Με νέες επενδύσεις 8,5 εκατ ευρώ για την διετία 2019 -2020 και κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά,  η Μπάρμπα Στάθης, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Vivartia, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας.
Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 1969, είναι leader της αγοράς με μερίδιο 60%, ενώ έχει παρουσία σε 25 χώρες, σε 5 ηπείρους. 
Όπως ανέφερε χτες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικήτας Ποθουλάκης, «επενδύοντας στην ελληνική γη, ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα, προωθούμε τα προϊόντα μας πάνω από 20 χώρες, εξελίσσόμαστε διαρκώς και θέτουμε τον πήχθ ολοένα και πιο ψηλά». 
Σύμφωνα με τον ίδιο η Μπάρμπα Στάθης σήμερα απασχολεί 1.303 εργαζόμενους ενώ την τετραετία 2015-2018 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 25%. 
Όσον αφορά τις πωλήσεις, στο πρώτο τετράμηνο του έτους σημειώνουν άνοδο 4%. 
Την περίοδο 2015-2018 οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν ανέλθει στα 143,8 εκατ ευρώ σημειώνοντας άνοδο 12%, ενώ τα ΕBITDA στα 23,5 εκατ. ευρώ. 
Για την διετία 2019 -2020 η Μπάρμπα Στάθης προγραμματίζει νέες επενδύσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, που αφορά την δημιουργία νέας αυτοματοποιημένης αποθήκης, 11.000 παλετοθέσεων, 3 νέες γραμμές συσκευασίας και 1 νέας γραμμής παραγωγής που θα οδηγήσει σε αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής κατά 40%. 
Όπως ανέφερε ο κ. Ποθουλάκης, στόχος είναι μέσα στην επόμενη τετραετία να αυξηθεί η παραγωγή βιολογικών προϊόντων αλλά και να ενισχυθούν οι εξαγωγές. 
Στην συνέχεια η Deputy CEO και Μarketing & Communication Director της Μπάρμπα Στάθης, Αγάπη Παπαδοπούλου, προχώρησε σε μία ιστορική αναδρομή της εταιρείας και της μάρκας , ενώ παρουσίασε τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια της εταιρείας «Εκεί σε κάθε βήμα», η οποία ήδη «τρέχει». 
Παράλληλα παρουσίασε τους πυλώνες κοινωνικής υπευθυνότητας της Μπάμπρα Στάθης που εστιάζουν στην βιώσιμη ανάποτυξη και τη στήριξη της κοινωνίας με τη δράση «50 χρόνια ... 50 τόνοι που κάνουν καλό». 
Όπώς ανακοινώθηκε η εταιρεία με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών θα αυξήσει το 2019 ακόμη περισσότερο την προσφορά προϊόντων σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που στηρίζουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, δωρίζοντας 50 τόνους λαχανικών και ζυμών. 
Επιπλέον στο πλαίσιο της συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς, αναφέθηκε σε μία νέα σημαντική συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία αφορά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους συμβολαιακούς γεωργούς της εταιρείας με εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια προσανατολισμένα στην ευφυή γεωργία, τις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές και την περιβαλλοντική αειφορία. 

Τέλος στις μεγάλες εκπτώσεις

Φρένο στις μεγάλες εκπτώσεις στο ράφι μπαίνουν πλέον για τα προϊόντα της εταρείας, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της Μπάρμπα Στάθης. 
Θα υπάρξει εξορθολογισμός των εκπτώσεων, καθώς εκπτώσεις 40% δεν πρόκειται να ξαναδούμε, ανέφεραν χαρακτηριστικά. 
Μάλιστα όπως είπαν, οι εκπτώσεις εκπαιδεύουν λάθος τους καταναλωτές και οδηγούν σε στρέβλωση την αγορά. 

Παπανικολάου (MIG): Δυστυχώς εξαιρέθηκε ο καφές από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Στην εξαίρεση του καφέ και των υπολοίπων ροφημάτων στην εστίαση αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΜIG Θ. Παπανικολάου, εκφράζοντας την απογοήτευση του. 
Είναι οριστικό ότι από τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% εξαιρέθηκε ο καφές και τα ροφήματα που παραμένουν στο 24%», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.
Η αγορά όπως είπε περιμένει εδώ και 4 χρόνια την μείωση του ΦΠΑ στο καφέ, ο οποίος είναι ο υψηλότερος στη Ν. Ευρώπη.Τώρα που η οικονομία παρουσιάζει εικόνα βελτίωσης ήταν η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει αποκλιμάκωση του ΦΠΑ και στον καφέ, κάτι όμως που δεν έγινε. 
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% όπως είπε, έχει προκαλέσει εκτεταμένα κρούσματα φοροδιαφυγής, οδήγησε σε στρέβλωση τον κλάδο και δημιούρησε σωρεία προβλημάτων στις επιχιερήσεις. 
Ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ένα από τα επόμενα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.

www,bankingnews.gr

Ελένη Μπότα

BREAKING NEWS