Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα 15/5 το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ

tags :
Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα 15/5 το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ
Σίγουρα «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι
Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 15/5 η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις αλλά και για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για το  νομοσχέδιο «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» θα ακολουθήσει η ψηφοφορία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να έχουν διαμηνύσει πως θα ψηφίσουν θετικά.
Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, η 13η σύνταξη θεσμοθετείται ως μόνιμο μέτρο ενώ η ρύθμιση για τις 120 δόσεις αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές που συσσωρεύτηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018.
Όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φ. Κουρμούσης εφόσον ψηφιστεί, όπως αναμένεται, σήμερα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, τότε από αύριο Πέμπτη 16/5 θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα χρέη προς την εφορία.
Η πλατφόρμα θα λειτουργεί έως το τέλος Ιουνίου για τις οφειλές προς την εφορία και έως τον Σεπτέμβριο για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% σε τρόφιμα και ενέργεια, το μέτρο θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης