Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,58% και τις 21.188,56 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,58% και τις 21.188,56 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,79% στις 28.344,50 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (15/5) οι αγορές της Ασίας, δεχόιμενες ώθηση από την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,58% στις 21.188,56 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Takeda Pharmaceutical και Yahoo Japan υποχώρησαν κατά -7,82% και -3,12% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,53% στις 2.092,78 μονάδες, καθώς η μετοχή της LG Electronics ενισχύθηκε κατά +1,40%, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,39% και τις 10.560,71 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,79% στις 28.344,50 μονάδες, καθώς οι μετοχές των AIA Group και CNOOC κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,71% και +2,28% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,91% στις 2.938,68 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +2,35% και τις 9.250,57 μονάδες.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον Απρίλιο του 2019, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +5,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +8,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί ετήσια άνοδος της τάξεως του +6,5%.
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,1%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +7,2% για τον ίδιο μήνα, έναντι ετήσιας ανόδου +8,7% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +8,6%.
Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -1,5% σε μηνιαία βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ετήσια ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων ήταν η ασθενέσθερη που έχει σημειωθεί από τον Μάιο του 2003.
Χθες (14/5) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υποβάθμισε τις εντάσεις των τελευταίων ημερών με την Κίνα, χαρακτηρίζοντας της κατάσταση ως ένα «μικρό καυγαδάκι», ενώ παράλληλα επεσήμανε την καλή σχέση που έχει με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.
Από την πλευρά του, το Υπουργέιο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του Υπουργείου, Steven Mnuchin, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα «σύντομα», προκειμένου να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε ότι θα προγραμματίσουμε σύντομα μία συνάντηση στην Κίνα».
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,71% στα 61,34 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Μαΐου, στα 477,8 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, τα στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει πτώση των αποθεμάτων κατά 800 χιλ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εφόσον επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο.
«Εάν τα στοιχεία της EIA επιβεβαιώσουν μία ισχυρή άνοδο, τότε θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω επιβάρυνση στις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Edward Moya, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν, γεγονός που στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου».
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (14/5) το Brent ενισχύθηκε κατά +1,2% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στο +1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης