Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια συνέχισης της αντίδρασης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια συνέχισης της αντίδρασης
ΑΓΟΡΑ: Η αναβάθμιση των Εθνική και Eurobank στους δείκτες της Morgan Stanley, παρέχει καύσιμο στην αγορά και δίνει μία συνέχεια στην χθεσινή κίνηση. Το βλέμμα όμως είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.

Δεν έχουμε σημαντικούς καταλύτες για να στηρίξουν μία ανεξάρτητη πορεία. Το γεγονός ότι εμείς είμαστε στα Τάρταρα και αυτή στην κορυφή του Έβερεστ σε τιμές δεν λέει κάτι. Το χρηματιστήριο χρειάζεται μία καλύτερη πορεία της οικονομίας και μία σημαντική ανάπτυξη που θα στηρίξει ένα στόρι στα κέρδη των εισηγμένων.

Με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις, είπαμε όπως το έχει γράψει και ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta ΑΧΕΠΕΥ, στην ανάλυσή του για τα αποτελέσματα χρήσης 2018, η αγορά παίζει με P/E 19. Ε δεν είναι και λίγο.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Βέβαια μέσα σε αυτό το συνολικό p/e για την αγορά κρύβονται σημαντικές ευκαιρίες αφού υπάρχουν μετοχές που ήταν και μετά την πρόσφατη υποχώρηση ξαναέγιναν φθηνές.

Η Εθνική λένε οι αναλυτές παρουσίασε καλά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Επομένως δίνει και αυτό μία μικρή βοήθεια. Ο τζίρος στο ΧΑ αναμένεται από τους αναλυτές να παραμείνει καλός λόγω των επικείμενων εισροών-εκροών από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

ΤΙΤΑΝ (απάντηση): Η σκέψη μας πάει εκεί που πάει και η δική σας. Ο λόγος της πτώσης είναι προφανής και αν υπάρξει άλλος και αυτός ο λόγος θα μας βάλει σε περισσότερες σκέψεις.

Είναι μεγάλη η πτώση της μετοχής. Έφτασε το προνόμιο να είναι πάνω από το κοινό. Αυτό βέβαια μας αρέσει γιατί πάντα είχαμε μία ξεχωριστή συμπάθεια για το προνόμιο, από τότε που ο μεγαλοεπενδυτής Ιωάννης Τζιβέλης, τον οποίο η στήλη εκτιμά και σέβεται, έχτιζε θέση.

ΔΕΗ: Αντίδραση από τον τίτλο καθώς πρέπει να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη για να μην μπει σε νέες περιπέτειες.

ΟΛΠ: Με λίγα κομμάτια δείχνει πως θέλει άμεσα να πάει ξανά πάνω από τα 22 ευρώ. Βάσει αποτελεσμάτων ο ΟΛΘ είναι τώρα αρκετά φθηνότερος, αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχουν τα χέρια που υπάρχουν στον ΟΛΠ για να τον πάνε υψηλότερα. Σε κάθε περίπτωση η διαφορά θα πρέπει να «κοιταχτεί».

EUROMEDICA: Η εταιρεία έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 7 Ιουνίου για αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβούλιου και επιτροπής ελέγχου και για αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ.

Μέτοχοι μειοψηφίας με αίτημά τους θέτουν θέμα ανάκλησης των μελών του Δ.Σ και της επιτροπής ελέγχου και εκλογής νέων μελών και αποφασίζεται έκτακτη γενική συνέλευση για 8 Ιουνίου.

Θα ανακληθεί κάποια από τις 2 γενικές συνελεύσεις και θα μπουν όλα τα θέματα σε μία ατζέντα ή θα γίνουν δύο γενικές συνελεύσεις σε δύο μέρες;

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με χαμηλό όγκο άνοιξε η μετοχή και ενισχύεται 2,34%. Στα 1,97 ευρώ με αποτίμηση 86 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχουν κομμάτια που μπαίνουν στην τιμή κλεισίματος και προφανώς έχουν να κάνουν με τις εκποιήσεις που γίνονται σε όλες τις μετοχές.

Θέλουμε να δούμε να φεύγουν αυτά τα κομμάτια γιατί δεν αποκλείουμε και εδώ να δούμε όσα έχουμε δει και σε άλλες μετοχές. Υποχώρηση δηλαδή μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη τιμή για τον αγοραστή. Δεν πιστεύουμε ότι είναι μεγάλα βέβαια τα περιθώρια υποχώρησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης