Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ατζέντα του Eurogroup (16/5) - Στο επίκεντρο οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν και η εμβάθυνση της ευρωζώνης

tags :
Η ατζέντα του Eurogroup (16/5) - Στο επίκεντρο οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν και η εμβάθυνση της ευρωζώνης
Αν και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης
Εκτός της επίσημης ατζέντας του Eurogroup που συνεδριάζει αύριο (16/5/2019) είναι η Ελλάδα.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, καθώς πολλά κράτη μέλη ανησυχούν για το ενδεχόμενη η Ελλάδα να μην τηρήσει τους στόχους του προγράμματος.

Η ατζέντα του Eurogroup

Όσον αφορά την επίσημη ατζέντα του Eurogroup, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ευρωζώνη.
Πιο αναλυτικά, αρχικά το Eurogroup θα συνεδριάσει υπό την τακτική σύνθεση, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης αλλά και για τις κύριες προκλήσεις πολιτικής με βάση τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup υπό τη διευρυμένη σύνθεση, όπου επί τάπητος θα τεθεί το δημοσιονομικό μέσο σύγκλισης και ανταγωνιστικότητας
«Μετά την εντολή που έλαβε από τους ηγέτες της ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις 14 Δεκεμβρίου, το Eurogroup θα συνεχίσει, υπό τη διευρυμένη του σύνθεση, τη συζήτηση για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ).
Οι υπουργοί θα συζητήσουν πτυχές σχετιζόμενες με τα έσοδα και θα εξετάσουν μια επισκόπηση όλων των χαρακτηριστικών του δημοσιονομικού μέσου σύγκλισης και ανταγωνιστικότητας για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και του μηχανισμού συναλλαγματικών ισοτιμιών (ΜΣΙ) II σε εθελοντική βάση.
Το Eurogroup αναμένεται να προετοιμάσει συμφωνία τον Ιούνιο» αναφέρεται στην ατζέντα της συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης