Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,6%
Σε τροχιά ανάπτυξης επέστρεψε η οικονομία τηε Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατικής Υπηρεσίας, εν μέσω αύξησης στις καταναλωτικής δαπάνες και την κατασκευαστική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κατά το οποίο η γερμανική οικονομία είχε παραμείνει στάσιμη.
Παράλληλα, τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανάμεναν επίσης αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,4%.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι 0,9% το πρώτο τρίμηνο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,7%.
Όπως αναφέρει η Destatis, η αύξηση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και η άνοδος στις δαπάνες των καταναλωτών είχαν καθοριστική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Peter Altmaier, χαρακτήρισε τα στοιχεία ως «μία πρώτη ακτίνα ελπίδας».
«Οι διεθνείς εμπορικές διαμάχες δεν έχουν επιλυθεί ακόμα», τόνισε ο κ. Altmaier, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατο ώστε να βρούμε αποδεκτές λύσεις που να επιτρέπουν το ελεύθερο εμπόριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης