Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Agricole: Υποχώρησαν κατά -11% τα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2018, στα 763 εκατ. ευρώ - Στα 4,86 δισ. ευρώ τα έσοδα

Credit Agricole: Υποχώρησαν κατά -11% τα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2018, στα 763 εκατ. ευρώ - Στα 4,86 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1,1% στα 4,86 δισ. ευρώ
Πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole SA για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/5) στοιχεία της γαλλικής τράπεζας, τα οποία ήταν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν κατά -11% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 763 εκατ. ευρώ, έναντι 856 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 794 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018, η τράπεζα είχε πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου ύψους 86 εκατ. ευρώ χάρη στην εξαγορά τριών τραπεζών στην Ιταλία, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019 συνεισέφερε περίπου 40 εκτα. ευρώ περισσότερα στο ευρωπαϊκό ταμείο προστασίας τραπεζικών καταθέσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα παρπάνω γεγονότα αντιστάθμισαν την κερδοφορία που σημειώθηκε σε όλα τα τμήματα της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, όπου σημειώθηκε αύξηση κερδών κατά +5,2%.
Σε υποκείμενη βάση, από την οποία εξαιρούνται τα έκτακτα στοιχεία, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, τα έοσδα της γαλλικής τράπεζας κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1,1% στα 4,86 δισ. ευρώ, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 παρέμεινε σταθερός τον Μάρτιο του 2019, στο 11,5%.
«Οι επιδόσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά τη σημασία της στρατηγικής μας στην οργανική ανάπτυξη, τις εσωτερικές συνεργίες και την εδραίωση των επιχειρηματικών γραμμών», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Philippe Brassac, προσθέτοντας ότι «αυτές οι πολύ καλές επιδόσεις επιτρέπουν την εμπιστοσύνη στο μελλοντικό μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης