Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Οι συνομιλίες με τους Εργατικούς για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθούν - Εξετάζουμε όλα τα σενάρια

Barclay (Βρετανία): Οι συνομιλίες με τους Εργατικούς για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθούν - Εξετάζουμε όλα τα σενάρια
Ο Βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε ότι η ψηοφορία του κοινοβουλίου για το Brexit θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουνίου
Στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το Εργατικό Κόμμα για το Brexit έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής δύσκολες αναφέρθηκε σήμερα (15/5) ο Βρετανός υπουργός Brexit, Stephen Barclay, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα.
Ειδικότερα, ο κ. Barclay δήλωσε ότι «οι συνομιλίες με τους Εργατικούς ήταν δύσκολες», με τον ίδιο να διευκρινίζει ότι «πρέπει να οδηγηθούν προς την ολοκλήρωσή τους», καθώς και ότι η πρωθυπουργός της χώρας Theresa May έχει δίκαιο να ισχυρίζεται ότι πρέπει να υπάρξει ένα «τελικό σημείο» στις διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, ο κ. Barclay τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν, ενώ παράλληλα εργάζεται μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλο ποσοστό της πολιτικής διακύρηξης για το Brexit μπορεί να αλλάξει.
Ερωτηθείς για το εάν η επερχόμενη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να περάσει η τωρινή συμφωνία για το Brexit, ο κ. Barclay δήλωσς πως «εάν η βουλή το απορρίψει, τότε η συμφωνία Barnier είναι νεκρή».
«Ήρθε η ώρα για τα μέλη του κοινοβουλίου να παραδώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο κ. Barclay, προσθέτοντας ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινάει στις 3 Ιουνίου του 2019.
«Προφανώς υπάρχει και η επίσκεψη του προέδρου Trump τότε επίσης, οπότε θα είναι μία ενδιαφέρουσα εβδομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός Brexit, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «ασιθανόμαστε΄οτι πρέπει να επιλύσουμε αυτό το θέμα μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης