Ιταλία: Υψηλά πρόστιμα επιβάλλει ο Salvini σε όσους διασώζουν πρόσφυγες στη θάλασσα

Ιταλία: Υψηλά πρόστιμα επιβάλλει ο Salvini σε όσους διασώζουν πρόσφυγες στη θάλασσα
Υψηλά πρόστιμα επιβάλλει ο Matteo Salvini σε όσους διασώζουν πρόσφυγες στη θάλασσα
Κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini να καταθέσει νομοσχέδιο για την επιβολή προστίμων σε όσους διασώζουν πρόσφυγες, ύψους 5.500 ευρώ για κάθε πρόσφυγα.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά την Παρασκευή, θα τιμωρεί τους ιδιοκτήτες των σκαφών με πρόστιμα μεταξύ 3.500 και 5.500 ευρώ για κάθε «ξένο» που φέρνουν σε ιταλικό έδαφος.
Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα ιταλικά σκάφη που θα συλλαμβάνονται να μεταφέρουν διασωθέντες πρόσφυγες θα μπορούν να δουν τις άδειές τους να ανακαλούνται ή να αναστέλλονται.
«Είναι σαν να επιβάλλονται πρόστιμα στα ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη βρετανική εφημερίδα Independent.
Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν ότι το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος ακριβώς επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις.
«Δεν περιμένουμε να γίνει νόμος.
Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή - είναι μια υποχρέωση» δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων στο SOS Mediterranee, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS