Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Απαράδεκτη η κλιμάκωση της έντασης από τις ΗΠΑ – Επιδεικνύουμε μέγιστη αυτοσυγκράτηση

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Απαράδεκτη η κλιμάκωση της έντασης από τις ΗΠΑ – Επιδεικνύουμε μέγιστη αυτοσυγκράτηση
Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη διεθνή κοινότητα υποστήριξε Ιρανός ΥΠΕΞ
Για απαράδεκτη κλιμάκωση της έντασης κατηγορεί τις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ιράν ενεργεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση.
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Zarif λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης του με τον Ιάπωνα ομόλογο του, Taro Kono.
Μάλιστα ο Zarif υποστήριξε ότι το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του έναντι της διεθνούς κοινότητας εντός των ορίων του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Σημειώνεται πως η ένταση μεταξύ  ΗΠΑ και Ιράν κορυφώθηκε ύστερα από την απόφαση του Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ιρανός  υπουργός Άμυνας τόνισε χθες ότι οι ΗΠΑ θα δοκιμάσουν «την πικρή γεύση της ήττας» στον «οικονομικό πόλεμο» που διεξάγουν εναντίον «του ιρανικού έθνους».
Η Ουάσινγκτον, η οποία συνεχίζει την εκστρατεία άσκησης της «μέγιστης πίεσης» στο Ιράν, σκλήρυνε κι άλλο τις οικονομικές κυρώσεις και ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή κάνοντας λόγο περί «απειλής» να διαπραχθούν ιρανικές επιθέσεις, που παρουσίασε ως «άμεση», με στόχο αμερικανικά συμφέροντα και αμερικανικό προσωπικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης