Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία για την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών

tags :
Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία για την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών
Από τα τέλη Απριλίου έως τις 9/5 περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή
Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εξετάσει την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη βορειοδυτική Συρία που έχει αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες Σύρους να τραπούν σε φυγή.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας, του Βελγίου και του Κουβέιτ.
Οι εχθροπραξίες καταγράφονται στη βορειοδυτική Συρία, εκεί που οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον της επαρχίας της Ιντλίμπ – αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών - και  ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι επίκειται επιχείρηση ευρείας κλίμακας προκειμένου ο πρόεδρος Bashar al Assad να ανακτήσει τον έλεγχό της.
Από τα τέλη Απριλίου, δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας και της Ρωσίας βομβαρδίζουν το νότιο τμήμα της Ιντλίμπ και το βόρειο τμήμα της γειτονικής επαρχίας της Χάμα, περιοχές που ελέγχουν Σύροι αντάρτες και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων χαρακτηρίζεται η σοβαρότερη αφότου η Ρωσία και η Τουρκία, η οποία τάσσεται στο πλευρό των ανταρτών, ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο συμφωνία για τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στην Ιντλίμπ.
Η συμφωνία υποτίθεται ότι θα διαχώριζε τις περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης από εκείνες που κατέχουν οι αντικαθεστωτικοί και θα διασφάλιζε την αναστολή των εχθροπραξιών.
Κατά τον ΟΗΕ, από τα τέλη Απριλίου ως την 9η Μαΐου, οι βομβαρδισμοί σε νότιους τομείς της Ιντλίμπ και στο βόρειο τμήμα της Χάμα έτρεψαν σε φυγή περίπου 180.000 κατοίκους, οι οποίοι προσέφυγαν σε βορειότερες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης