Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα – ΥΠΕΞ Τουρκίας: Φωλιά τρομοκρατικών στοιχείων η Ελλάδα

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα – ΥΠΕΞ Τουρκίας: Φωλιά τρομοκρατικών στοιχείων η Ελλάδα
Αντίδραση για την αθώωση των 9 Κούρδων που είχε συλλάβει η ΕΛΑΣ ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP - C
Φωλιά τρομοκρατικών στοιχείων χαρακτηρίζει την Ελλάδα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφερόμενο στην αθώωση από την ελληνική Δικαιοσύνη των 9 Κούρδων που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί από την ΕΛΑΣ τον Δεκέμβριο του 2017, παραμονή της επίσκεψης στην Αθήνα του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους και τους 9 Κούρδους για όλες τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή τους κήρυξε αθώους από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.
Τη δικαστική αυτή απόφαση καταδίκασε το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις.
«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας» ανέφερε ο Hami Aksoy, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Erdogan και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αφού υποστήριξε ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε., τόνισε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου διακόπτει ξεκάθαρα την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης