Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκτός Ελλάδας μεταφέρεται η παραγωγή του Βιτάμ

tags :
Εκτός Ελλάδας μεταφέρεται η παραγωγή του Βιτάμ
Στο εργοστάσιο του Ρέντη προβλεπόταν ότι θα εγκατασταθεί γραμμή παραγωγής υγρών απορρυπαντικών, όπως Skip και OMO, για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς. 
Εκτός Ελλάδας έχει αποφασίσει να μεταφέρει την παραγωγή των μαργαρινών η νέα ιδιοκτήτρια της Ελαϊς, εταιρία Upfield, η οποία ελέγχεται από το fund της KKR.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι το 2018, η UNILEVER ήρθε σε συμφωνία πώλησης μαργαρινών και λαδιών (ΕΛΑΪΣ) στην UPFIELDS συμφερόντων του γνωστού αμερικάνικου fund ΚΚR.
Στην όλη διαδικασία και στις προκαταρκτικές ενέργειες για την πραγματοποίηση της πώλησης, η Διοίκηση της UNILEVER δεσμευόταν ότι θα επενδύσει άμεσα 6 εκατ. ευρώ στην ΕΛΑΪΣ, στο εργοστάσιο της Πειραιώς και ζητούσε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν καθώς, όπως έλεγαν δεν είχαν σκοπό να κλείσουν το εργοστάσιο της Πειραιώς, αλλά να το αναβαθμίσουν.
Συγχρόνως ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της Διοίκησης της UNILEVER, υπογράφτηκε κείμενο συμφωνίας που προέβλεπε τη μεταφορά των μαργαρινών και μηχανημάτων, μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό, από το εργοστάσιο του Ρέντη στην ΕΛΑΪΣ, στην Πειραιώς, και η Εταιρεία δεσμευόταν για την υλοποίηση της συμφωνίας, ότι δηλαδή θα επενδύσει και θα αναπτύξει το εργοστάσιο.
Από τα 6 εκατ. ευρώ που έπρεπε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της να επενδύσει η UNILEVER στην Πειραιώς, δεν επενδύθηκε ούτε ευρώ.
Συγχρόνως η UPFIELDS, αντί να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να μεταφέρει μαργαρίνες, μηχανές και εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Πειραιώς, μετέφερε βασικές δραστηριότητες (π.χ. παραγωγή μαργαρίνης) στο εξωτερικό και τις μηχανές στις αποθήκες.
Να σημειωθεί ότι τόσο το εργοστάσιο της Πειραιώς όσο και ο κλάδος των ελαιών της Unilever πέρασε στο επενδυτικό fund ΚΚR το 2017, με τίμημα 6,8 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα έχουν περάσει τα σήματα μαργαρινών Flora, «Αλτις», Becel ProActiv, Super Fresco και «Βιτάμ».
Επίσης στο εργοστάσιο του Ρέντη προβλεπόταν ότι θα εγκατασταθεί γραμμή παραγωγής υγρών απορρυπαντικών, όπως Skip και OMO, για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς. Στο εργοστάσιο του Ρέντη θα παράγονται 10.000 τόνοι υγρών απορρυπαντικών ετησίως, που σήμερα εισάγονται από την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης