Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μεταβλητότητα αλλά με πιθανότητες αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ

tags :
ΧΑ: Μεταβλητότητα αλλά με πιθανότητες αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ
Αναδιαρθρώσεις δεικτών MSCI και εμπορικός πόλεμος αυξάνουν τη μεταβλητότητα στο ΧΑ
 
Διατήρηση της μεταβλητότητας αλλά με πιθανότητες αντίδρασης λόγω των εξελίξεων στον εμπορικό πόλεμο εντοπίζουν οι αναλυτές.
Το ΧΑ πιέστηκε χθες (15/6) λόγω του εμπορικού πολέμου αλλά και των ροών που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Μετά το κλείσιμο ωστόσο, υπήρξε θετική εξέλιξη αναφορικά με τους δασμούς μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, η οποία ανακούφισε τις κεφαλαιαγορές.
Έτσι σήμερα οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ΧΑ να προσπαθήσει να αντιδράσει και να απομακρυνθεί εκ νέου από τη στήριξη των 722 μονάδων.
Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα Ελληνικά Πετρέλαια.
 
Euroxx
Μετά τη χθεσινή υποχώρηση λόγω του εμπορικού πολέμου, περιμένουμε σήμερα η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με τις πρόσφατες εξελίξεις να είναι υποστηρικτικές.
 
Eurobank
Πιστεύουμε πως η αγορά μπορεί να ξαναδοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη.
 
Beta
Οι ροές λόγω MSCI και η διεθνής τάση διατηρούν τη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά και σήμερα θα είναι πιθανότατα το επικρατέστερο σενάριο.
Στη σημερινή ατζέντα η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει για το πλάνο τριετίας της ενώ τα ΕΛΠΕ θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης