Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επενδύσει στην πυρηνική συμφωνία - Απαιτούνται πρακτικά μέτρα

ΥΠΕΞ Ιράν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επενδύσει στην πυρηνική συμφωνία - Απαιτούνται πρακτικά μέτρα
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει την «ανομία» της αμερικανικής κυβέρνησης
Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης απηύθυνε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, κατά τη διάκρεια συνάντησης που είχε σήμερα (16/5) με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Taro Kono.
Συγκεκριμένα, ο κ. Zarif ζήτησε από την Ιαπωνία να προστατεύσει τη συμφωνία που υπέγραψε η Τεχεράνη το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον το περασμένο έτος.
Παράλληλα, ο Ιρανός αξιωματούχος κάλεσε τόσο την Ιαπωνία όσο και τους υπόλοιπους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, να λάβουν «πρακτικά μέτρα» ώστε να διατηρηθεί η συμφωνία.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επενδύσει στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης και να εμποδίσει της κυβέρνηση της Ουάσιγκτον να εξαπλώνει την παρανομία και την ανομία», υπογράμμισε ο κ. Zarif, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «απαράδεκτη» την απόφαση των ΗΠΑ να ζητήσει από το μη απαραίτητο αμερικανικό προσωπικό που βρίσκεται στο Ιράκ να αποχωρήσει.
Από την πλευρά του, ο κ. Kono ανέφερε ότι το Ιράν πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας προκειμένου να διατηρήσει τη σταθερότητα.
«Η Ιαπωνία ανησυχεί σοβαρά για τις τελευταίες εξελίξεις», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να εργαστεί για τη βελτίωση της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης