Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κόβουν» και τις αερομεταφορές από και προς τη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ

tags :
«Κόβουν» και τις αερομεταφορές από και προς τη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ
Το βασικό πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας που βασίζονται σε δωρεές ή εμβάσματα από συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό
Αν και όλοι οι μεγάλοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ έχουν ήδη διακόψει τις πτήσεις τους στο Καράκας, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας ανέστειλε και επισήμως την εναέρια κυκλοφορία - επιβάτες και φορτία - μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας λόγω της «συνεχιζόμενης πολιτικής αστάθειας και των αυξημένων εντάσεων».
Η απόφαση ακολούθησε την αποτυχημένη εξέγερση που προκάλεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης  Juan Guaido, ο οποίος αναγνωρίζεται ως νόμιμος ηγέτης της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ και περίπου 50 άλλες χώρες.
Η Βενεζουέλα περνά μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο για περίπου πέντε χρόνια, λόγω της κακοδιαχείρισης από το καθεστώς Maduro και από τον προκάτοχό του, Hugo Chavez.
Λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, τον ταχύ ρυθμό πληθωρισμού, τη δυσκολία μεταφοράς κεφαλαίων από τη χώρα και την έλλειψη επιβατών, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν ήδη αναστείλει τις πτήσεις.
Από τις 32 ξένες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στη Βενεζουέλα το 2013, μόνο το ένα τρίτο παραμένει ενεργό στη χώρα και ο αριθμός των θέσεων στις διεθνείς πτήσεις μειώθηκε κατά 80%.
Η American Airlines ήταν ο τελευταίος σημαντικός αερομεταφορέας που αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις προς τη χώρα, κάτι το οποίο έκανε τον Μάρτιο.
Ενώ μερικοί μικροί αερομεταφορείς θα επηρεαστούν από την απαγόρευση, το βασικό πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας που βασίζονται σε δωρεές ή εμβάσματα από συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν.
"Αυτό θα είναι μια καταστροφή για πολλούς ανθρώπους", δήλωσε ο Feliciano Reyna, επικεφαλής του υγειονομικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Acción Solidaria, ο οποίος λαμβάνει ιατρικές δωρεές από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών.
"Αυτό θα περιπλέξει τεράστια τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα".
Η Accion Solidaria και άλλες ομάδες θα αναγκαστούν τώρα να εισάγουν τα φάρμακά τους δια θαλάσσης ή να τα μεταφέρουν μέσω άλλων χωρών, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος και θα περιορίσει περαιτέρω την προσφορά.
Η αεροπορική εταιρεία που θα επηρεαστεί περισσότερο είναι η Avior Airlines, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Βενεζουέλας, η οποία πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις στο Μαϊάμι από το Καράκας και την ανατολική πόλη Puerto La Cruz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης