Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχάζει ο Tria - Δεν θα φύγει η Ιταλία από το ευρώ - Το χρέος δεν θα ξεπεράσει το 140% του ΑΕΠ

tags :
Καθησυχάζει ο Tria - Δεν θα φύγει η Ιταλία από το ευρώ - Το χρέος δεν θα ξεπεράσει το 140% του ΑΕΠ
Ο Tria απάντησε εμμέσως στις ανησυχίες του κεντρικού τραπεζίτη της Ιταλίας για το δημόσιο χρέος, επισημαίνοντας ότι δεν θα ξεπεράσει το 140% του ΑΕΠ
Να ρίξει τους τόνους με τη νέα πολιτική κρίση στην Ιταλία προσπαθεί ο υπουργός οικονομικών της χώρας, G. Tria, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος η Ιταλία να βγει από το ευρώ.
Ο ίδιος ο Tria, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, απάντησε εμμέσως στις ανησυχίες του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για το δημόσιο χρέος, επισημαίνοντας ότι δεν θα ξεπεράσει το 140% του ΑΕΠ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ignazio Visco ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο μια αξιόπιστη στρατηγική για τη μείωση του βάρους του υψηλού δημόσιου χρέους της Ιταλίας μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Visco.
«Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που οδηγούν τους επενδυτές να αισθάνονται ότι έχουν υψηλότερους κινδύνους, όπως οι χαλαρές δημοσιονομικές συνθήκες και η έμφαση στις μεταβιβάσεις και επιδοτήσεις έναντι μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Ο Tria χαρακτήρισε ευκαιρία για τους επενδυτές τα επίπεδα των αποδόσεων στα ιταλικά ομόλογα.
Επίσης συντάχθηκε με την άποψη Salvini ότι οι οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές της ΕΕ πρέπει να αλλάξουν, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για παραβίαση των κανόνων από την πλευρά της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης