Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχίες Praet και Coeure της ΕΚΤ για τον πολιτικό κίνδυνο - Στο επίκεντρο η Γερμανία

tags :
Ανησυχίες Praet και Coeure της ΕΚΤ για τον πολιτικό κίνδυνο - Στο επίκεντρο η Γερμανία
Τα στελέχη της ΕΚΤ έχουν ήδη διατυπώσεις τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας της Γερμανίας
H επίμονη αβεβαιότητα υπονομεύει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Peter Praet, αναφερόμενος τόσο στον εμπορικό πόλεμο όσο και στο Brexit.
Την προειδοποίηση του Praet επανέλαβε και ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Benoit Coeure, ο οποίος δήλωσε ότι "οι γεωπολιτικοί παράγοντες, η απειλή προστατευτισμού και οι αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές βλάπτουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη".
Τα στελέχη της ΕΚΤ έχουν ήδη διατυπώσεις τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας της Γερμανίας, η οποία εξαρτάται από τις εξαγωγές.
Οι συνεχιζόμενες εμπορικές διαφορές θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς η στατιστική υπηρεσία της χώρας εκτιμά ότι η ανάπτυξη του 2019 δεν αναμένεται να ξεπεράσει ένα αναιμικό 0,7%.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διέφυγε ελάχιστα από μια ύφεση στα τέλη του 2018, γεγονός που ώθησε την ΕΚΤ να αποφασίσει συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης