Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο - Υποχωρούν οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Ήπια κέρδη στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο - Υποχωρούν οι εμπορικές ανησυχίες
Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα
Με ήπια κέρδη άνοιξαν σήμερα (16/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 25.753 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.861 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 7.837 μονάδες.


Η μετοχή της Cisco Systems σημειώνει «άλμα» άνω του 4%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Παράλληλα, σημαντική άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή της Walmart, αν και ο αμερικανικός κολοσσός λιανεμπορίου ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Ειδικότερα, η Walmart ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από εκείνα που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα έσοδά της «έχασαν» τις προβλέψεις.
Την ίδια ώρα, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν και ορισμένα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Απρίλιο αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας αρχίζει να επωφελείται από τα μειωμένα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,7%, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,135 εκατ. κατοικιών, ενώ τα στοιχεία του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας αύξηση των ενάρξεων στις 1,168 εκατ. μονάδες, αντί των 1,139 εκατ. που είχαν δείξει αρχικά.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν μείωση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης την περασμένη εβδομάδα, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό ενός μήνα, δείχνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Νωρίτερα, τα futures των αμερικανικών δεικτών είχαν δεχτεί πιέσεις από μια νέα κλιμάκωση στην εμπορική κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επέβαλε με προεδρικό διάταγμα κυρώσεις κατά της Huawei.
Ο Trump υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αναγγέλλει τη λήψη μέτρων για την προστασία τους, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για να απαγορευτεί η πρόσβαση της εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei.
Το διάταγμα απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που η Ουάσινγκτον διατείνεται πως εγείρει απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Το εκτελεστικό διάταγμα επικαλείται νόμο που δίνει στον Αμερικανό πρόεδρο τη δυνατότητα να ρυθμίζει εμπορικά ζητήματα σε περίπτωση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που απειλεί την ασφάλεια της χώρας.
Από την πλευρά της, η κινεζική εταιρεία-κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei έκανε λόγο για «παράλογους περιορισμούς» ως προς την πρόσβασή της στην αμερικανική αγορά.
Οι εμπορικές ανησυχίες υποχώρησαν μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναβάλει έως και κατά έξι μήνες, την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, «ανακουφίζοντας» τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης