Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Σοβαρό ατόπημα οι δηλώσεις Αυγενάκη για προσπάθεια αλλοίωσης των εκλογών

tags :
Χαρίτσης: Σοβαρό ατόπημα οι δηλώσεις Αυγενάκη για προσπάθεια αλλοίωσης των εκλογών
Ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών υπουργός σημειώνει ότι ο κ. Αυγενάκης «τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς»
Για «σοβαρό θεσμικό ατόπημα», κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωση - απάντηση στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επικαλέστηκε πληροφορίες για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από άτομα που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών υπουργός σημειώνει ότι ο κ. Αυγενάκης «τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς».
Ο κ. Χαρίτσης εκφράζει την ελπίδα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν συνολικά τη ΝΔ, ενώ δηλώνει ότι αναμένει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβεί σε κατηγορηματική αποδοκιμασία των δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του.

Η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση στον Λευτέρη Αυγενάκη είναι η εξής:

«Ένας βασικός, άγραφος, αλλά απαράβατος κανόνας, που έγινε διαχρονικά σεβαστός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είναι η αυστηρή αποφυγή επέκτασης της πολιτικής διαμάχης και του κομματικού ανταγωνισμού, στο ύψιστης θεσμικής σημασίας ζήτημα της φερεγγυότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας.
Με σημερινές του δηλώσεις, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να παραβεί τον κανόνα αυτόν και, τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα, εν ου παικτοίς, διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν "σχεδιασμού αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων".
Εκφράζω ειλικρινά την ελπίδα ότι το σοβαρότατο αυτό θεσμικό ολίσθημα δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Αναμένω, λοιπόν, την άμεση τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος και την πιο κατηγορηματική αποδοκιμασία των απαράδεκτων δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του. Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά κακή υπηρεσία στη δημοκρατία και τους θεσμούς.
Δηλώσεις όπως οι σημερινές του κ. Αυγενάκη, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών.
Επισημαίνω, λοιπόν, στον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα "παιχνίδια" με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο.
Απεναντίας, διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του».

Οι υπαινιγμοί Αυγενάκη

Την θέση ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών διατύπωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει ούτε μια Περιφέρεια.
«Για εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει παρά μέχρι την ώρα της κάλπης.
Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία και τις 4 κάλπες να το ξεχάσουν.
Θα εγγυηθούμε με τους εκλογικούς αντιπροσώπους μας ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών.
Η πραγματική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται ξεκάθαρα: σε 72 από τους 332 δήμους της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ούτε έναν υποψήφιο, ενώ 52 υποψήφιοι έχουν δημόσια αποτάξει την στήριξη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν επιθυμούν βουτιά στο κενό.
Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρξει ούτε ένα στέλεχος του που θα εκλεγεί στις περιφερειακές εκλογές.
Η Νέα Δημοκρατία δουλεύει σκληρά έτσι ώστε όλες οι περιφέρειες να είναι "γαλάζιες"» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αυγενάκης, αφήνοντας υπαινιγμούς για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις, ο κ.Αυγενάκης υποστήριξε ότι «υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση – ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών.
Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί».
Σε νέα ερώτηση από τους δημοσιογράφους, για το εάν συνειδητά και ως γραμματέας της ΝΔ λέει ότι υπάρχει συζητηση και υποψία νοθείας, ο κ.Αυγενάκης επανέλαβε την τοποθέτηση του ότι «υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση -επαναλαμβάνω δεν έχουμε, ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ - αλλά υπάρχει η διάθεση από ορισμένους, που κινούνται σε αυτό τον χώρο, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, αυτό δεν θα επιτραπεί».
Παράλληλα ο κ.Αυγενάκης καταδίκασε τα περιστατικά βίας σε εκδηλώσεις που βρίσκονταν στελέχη της ΝΔ.
«Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη ευθύνη της κυβέρνησης.
Οι ταυτόχρονες επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε εκδηλώσεις που παρευρίσκονταν δυο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, ήταν συντονισμένες, αφενός από γνωστούς στην αστυνομία πρωτεργάτες τέτοιων περιστατικών βίας, και αφετέρου από την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης, που λειτουργεί ως καταλύτης και λευκή επιταγή ανομίας.
Για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η επόμενη μέρα θα έρθει με μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας.
Ο πρόεδρος μας έχει δεσμευθεί για την ενίσχυση της αστυνομίας με 1.500 νέους αστυνομικούς, με 1.000 νέα περιπολικά, με επαναλειτουργία της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.
Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την βία και την ανομία που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Αυγενάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης