Ιταλία: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι βόλτες Salvini με τη «Ferrari των Ουρανών»

Ιταλία: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι βόλτες Salvini με τη «Ferrari των Ουρανών»
Οι βόλτες του Matteo Salvini με τη «Ferrari των Ουρανών» στο στόχαστρο της δικαιοσύνης
Η ιταλική δικαιοσύνη άνοιξε έναν φάκελο ερευνών για να διαπιστωθεί εάν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini, έχει χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του αεροσκάφη και ελικόπτερα της αστυνομίας πέραν των αυστηρά θεσμικών του υποχρεώσεων.
Η εισαγγελία του Λατίου, έπειτα από την σχετική έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica σχετικά με τις περιοδείες του επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά και για πολιτικούς σκοπούς ανά την Ιταλία, διέταξε να ερευνηθεί η χρήση του πολυτελούς αεροσκάφους Piaggio P-180 (το επονομαζόμενο και «Ferrari των Ουρανών») από τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας.
Με βάση τον φάκελο, ο δικαστής ενδέχεται εντός των ημερών να καλέσει το Μέγαρο του Βιμινάλε (υπουργείο Εσωτερικών) να του διαβιβάσει στοιχεία σχετικά με την πιθανή χρήση από τον υπουργό των εναέριων μέσων της αστυνομίας ακόμη και για εκλογικούς σκοπούς.
Στην έρευνά της η Repubblica έχει επισημάνει πάνω από 20 πτήσεις του Matteo Salvini με μέσα της αστυνομίας και σε μία περίπτωση του σώματος της Πυροσβεστικής, για κομματικές εκδηλώσεις –μόνον τον Ιανουάριο συμμετείχε σε 211—που συχνά συνδυάζονται με υπηρεσιακές υποχρεώσεις.
Όπως για παράδειγμα την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Matteo Salvini με το αεροσκάφος Ρ-180 μετέβη στο Ρέτζιο Καλάμπρια για μία εκδήλωση για τη Μάφια, όπου εκεί τον περίμενε ελικόπτερο AUGUSTA για να τον μεταφέρει στο Καταντζάρο για κομματική εκδήλωση.
Το απόγευμα μετέβη στη Νάπολη για σύνοδο σχετικά με τον τραυματισμό της μικρής Noemi από αδέσποτα πυρά της Καμόρα και δύο ώρες αργότερα ξαναπετούσε για το Μιλάνο, ώστε να παραστεί στην ετήσια γιορτή του σώματος των Αλπινιστών.
Το Ρ-180 απογειώθηκε λίγο νωρίτερα από μία πτήση της Alitalia, η οποία θα κόστιζε λιγότερο.
Μία πτήση με ταχύτητα 750 χλμ του Ρ-180 κοστίζει περί τις 5.000 ευρώ.
Η τακτική του Matteo Salvini έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια.
Ο ίδιος ο Matteo Salvini, μέσω του διαδικτύου απαντά:
«Τι αλλάζει εάν λύνω ένα πρόβλημα από τον Άρη, ή το Βιμινάλε;
Εάν το επιθυμείτε, θα κλειστώ 16 ώρες στο Βιμινάλε, να κοιτάζω τηλεόραση, να συναντώ δημάρχους, επιχειρηματίες, γεωργούς, αλλά εγώ δεν θέλω να κάνω τον καρφωμένο στην καρέκλα υπουργό.
Τώρα πάω στο Βιμινάλε για να βγάλω μία φωτογραφία ώστε να είναι ευχαριστημένοι στη Repubblica και να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS