Βουλγαρία: Νέα υπουργός Γεωργίας η Desislava Taneva

Βουλγαρία: Νέα υπουργός Γεωργίας η Desislava Taneva
Βουλγαρία: Νέα υπουργός Γεωργίας η Desislava Taneva
Με 121 ψήφους υπέρ, πέντε κατά και καμία αποχή, η Βουλή της Βουλγαρίας απέπεμψε τον R. Porozanov από τη θέση του υπουργού Γεωργίας και αποφάσισε ότι η Desislava Taneva, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Τροφίμων, είναι αυτή που θα τον αντικαταστήσει.
Ο κ. Porozanov υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Τρίτη, η οποία έγινε δεκτή από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό B. Borisov, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων σε ένα πρόγραμμα του κρατικού ταμείου Γεωργίας.
Ο κ. Porozanov είχε διατελέσει στο παρελθόν, διευθυντής του Ταμείου και στη διάρκεια της θητείας του είχαν δοθεί εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις, οι οποίες τέθηκαν στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών και των ερευνητικών αρχών.
Ο κ. Porozanov βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου που αφορά αγορές πολυτελών κατοικιών και την κατασκευή ξενώνων με ευρωπαϊκά κονδύλια, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα από διαδικτυακή ερευνητική ιστοσελίδα που δημοσίευσε τα ψευδή -όπως έκρινε και η επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς - στοιχεία στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας του κ. Porozanov.
Η νέα υπουργός Γεωργίας έχει εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων και τον γεωργικό τομέα, είπε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Doncev, παρουσιάζοντας την κ. Desislava Taneva στη Βουλή.
Σε δηλώσεις της, η κ. Desislava Taneva τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα, κλάδος στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 100.000 πολίτες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS