Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βιντεοπόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες

tags :
«Βιντεοπόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες
Η «μάχη» των σποτ για τους συνταξιούχους
Το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνεται και μέσα από τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο ενώ παράλληλα δίνουν τον τόνο στο δρόμο προς τις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου.
Στις μόλις εννέα μέρες που απέχουν  μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο ποντάρουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς θεωρούν ότι είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει συνεχείς ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις και αυτή είναι όπως τονίζουν, η διαφορά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι  σχέσεις του με τον κόσμο και η δημοφιλία του προσμετρώνται στα «όπλα» που έχει η κυβέρνηση στη φαρέτρα της.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας μετά τη Λαμία, επισκέπτεται σήμερα την Θεσσαλία, το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κοζάνη ενώ την επόμενη Παρασκευή ρίχνει αυλαία με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση η οποία ενδεχομένως θα γίνει στο Σύνταγμα.
Και βέβαια, θα προηγηθούν συγκεντρώσεις και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.
Εξέχουσα θέση στην στρατηγική της κυβέρνησης έχουν και τα στοχευμένα κοινά. Μετά το σποτ για τους συνταξιούχους ακολουθεί ένα νέο, αυτή τη φορά για τους νεολαίους.
Δεδομένου ότι οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές φτάνουν περίπου τις 530.000, η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να καταφέρει να τους οδηγήσει στην κάλπη την επόμενη Κυριακή.
Πέρα από το πρόσωπο του πρωθυπουργού και την μάχη των σποτ η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα υπάρχει αντίκρυσμα και από τις παροχές καθώς θεωρεί ότι αποτελούν από τα πλέον δυνατά της χαρτιά προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να αυξηθεί η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και την τελευταία στιγμή.
Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται βροχή επιδομάτων στα οποία επενδύει πάρα πολύ η κυβέρνηση, όπως τέκνων, ενοικίου, εισόδημα αλληλεγγύης ενώ θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις.

Η «μάχη» των σποτ για τους συνταξιούχους

Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τις ευρωεκλογές επιλέγει να ρυμουλκήσει το ΣΥΡΙΖΑ στην ατζέντα της οικονομίας και της ασφάλειας.
Στην Πειραιώς, θεωρούν ότι αμφότερα τα εν λόγω πεδία είναι προνομιακά για τη ΝΔ καθώς όπως επισημαίνουν ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο και να θέλει, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σε αυτήν τη μάχη ξεχωριστό κεφάλαιο προφανώς έχει η επικοινωνιακή διάσταση και επιβεβαιώνεται από την άμεση απάντηση της ΝΔ στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τους συνταξιούχους.
Με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σποτ, η ΝΔ αποδομεί ουσιαστικά τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Και υπενθυμίζει προς το εκλογικό σώμα την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση κατά 38% όλων των συντάξεων επί εποχής Κατρούγκαλου, την επιπλέον μείωση 6% στις παλιές συντάξεις από την εισφορά υγείας και όλες τις αιματηρές περικοπές που ένιωσαν οι συνταξιούχοι όπως τονίζουν στην Πειραιώς επί ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν, επιλέγει να ρίξει το κέντρο βάρους στην αναστήλωση όπως τονίζει χαρακτηριστικά, της μεσαίας τάξης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης