Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιόνια Οδός: Πράσινο φως για την Παράκαμψη Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ

tags :
Ιόνια Οδός: Πράσινο φως για την Παράκαμψη Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους (35 εκατ. ευρώ), που είναι δεσμευμένοι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020».
Το πράσινο φως για την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών έργων έδωσε η Περιφέρεια Hπείρου. 
Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Παράκαμψη Φιλιπιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό» και το «Οδικό τμήμα Γεφύρι Πλάκας- Πράμαντα».
Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια Ηπείρου, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών παρέχεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου η περιφέρεια να αναλάβει την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ.
Το τμήμα Γέφυρα Πλάκας- Πράμαντα θα αποτελέσει ουσιαστικά συνέχεια του νέου οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Γέφυρα Πλάκας, που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται με πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» από την «Εργοδυναμική Πατρών».
Στην ίδια απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών παρέχεται η σύμφωνη γνώμη και για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Παράκαμψη Φιλιπιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό».
Πρόκειται για ένα εξίσου σημαντικό έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους (35 εκατ. ευρώ), που είναι δεσμευμένοι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020».
Την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας τα εξής: «Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον υπουργό Υποδομών, η διαδικασία για την κατασκευή των δύο έργων, που είναι προτεραιότητά μας, ξεκινά. Η συγκοινωνία Άρτας- Πρέβεζας θα βελτιωθεί, η Φιλιππιάδα θα γίνει ασφαλής και θα σπάσει οριστικά η συγκοινωνιακή απομόνωση των Βορείων Τζουμέρκων. Επόμενος στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο δρόμος και προς τον πρώην δήμο Αγνάντων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης