Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις για ευρωεκλογές και δήμο Αθηναίων; – Η ΝΔ 30% με 34%, έναντι 22% με 26% του ΣΥΡΙΖΑ, με την Χρυσή Αυγή 8,5%

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις για ευρωεκλογές και δήμο Αθηναίων; – Η ΝΔ 30% με 34%, έναντι 22% με 26% του ΣΥΡΙΖΑ, με την Χρυσή Αυγή 8,5%
Η ΝΔ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αυτών που διεξάγει η ΝΔ αλλά και των κυλιόμενων μετρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Λαμβάνει ποσοστά μεταξύ 30% με 34% με πιθανότερο σενάριο να κινηθεί στο 32%.
Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ακατάπαυστα και τα πρώτα στοιχεία είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Να σημειωθεί ότι στις 20 Μαΐου πριν τις ευρωεκλογές θα πιστωθούν σε 2,5 εκατ συνταξιούχους 300 με 500 ευρώ από την 13η σύνταξη.
Η παράμετρος αυτή θα πρέπει να μετρηθεί στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις την προσεχή τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.

Τι αποκαλύπτουν τα δημοσκοπικά ευρήματα;

1)Η ΝΔ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αυτών που διεξάγει η ΝΔ αλλά και των κυλιόμενων μετρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Λαμβάνει ποσοστά μεταξύ 30% με 34% με πιθανότερο σενάριο να κινηθεί στο 32%.
Η ΝΔ εμφανίζει υψηλή συσπείρωση πάνω από 84% και το σημαντικότερο όλων στην παράσταση νίκης η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαοτική.
Η ΝΔ φαίνεται ότι θα κερδίσει τις ευρωεκλογές με διαφορές από 6% έως 8%.
Βασικό πλεονέκτημα για την ΝΔ είναι ότι αντλεί ψήφους από τους αναποφάσιστους, η διεισδυτικότητα της ΝΔ στους αναποφάσιστους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο τα δεξιά έως ακροδεξιά κόμματα είναι ξεκάθαρο ότι αντλούν από την δεξαμενή της ΝΔ.

2)Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει κάποια σημάδια αύξησης της συσπείρωσης χωρίς όμως η παράμετρος αυτή να έχει ουσιώδη δυναμική.
Παρ΄ όλα αυτά φαίνεται ότι καταγράφει ποσοστά από 22% με 26% διαμορφώνοντας το ποσοστό ήττας από την ΝΔ μεταξύ 6 με 8 μονάδες.
Στις κυλιόμενες μετρήσεις της ΝΔ η διαφορά διαμορφώνεται στις 8 μονάδες και στις κυλιόμενες μετρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται 6 μονάδες η διαφορά.
Θεωρητικά θα μπορούσε να ειπωθεί ότι οι 7 μονάδες είναι ο μέσος όρος της διαφοράς υπέρ της ΝΔ που θα κερδίσει στις ευρωεκλογές.
Όμως υπάρχουν τρία στοιχεία που χρήζουν προσοχής.
Α)Αυξάνεται οριακά η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα έχει αξία να καταγραφεί η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος μετά τα 300 με 500 ευρώ της 13ης σύνταξης που θα πιστωθούν 20 Μαΐου λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.
Β)Σημειώνεται μια αύξηση μετακίνησης ψηφοφόρων από το ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η μικρή αύξηση της συσπείρωσης μπορεί να οφείλεται και στις μετακινήσεις από το ΚΙΝΑΛ.
Γ)Σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες – όχι στα αστικά κέντρα – ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή.

3)Με βάση τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της ΝΔ στην 3η θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ και με βάση τις δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα με 8,5% με 8,8% και στην 4η θέση θα βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ μεταξύ 7,5% με 7,8%.
Οι αναφορές στελεχών του ΚΙΝΑΛ ότι θα είναι τρίτο κόμμα με διψήφιο ποσοστό είναι φαντασία.

4)Για τον δήμο της Αθήνας που έχει μεγάλη σημειολογία υπάρχουν αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις.
Ο Μπακογιάννης κινείται μεταξύ 33% με 34% και είναι ξεκάθαρα πρώτος.
Στην δεύτερη θέση οι διάφορες μετρήσεις δείχνουν αντικρουόμενα στοιχεία.
Μια δημοσκόπηση δείχνει τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στην δεύτερη θέση με 18% με 18,5% ενώ άλλες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στην 3η θέση με ποσοστό 12%.
Υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν τον Ηλιόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση με 17% έως 19% αλλά το ερώτημα είναι μπορεί να πάρει ο Ηλιόπουλος τέτοιο ποσοστό όταν… το 2014 είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν το ίδιο ποσοστό με καλύτερες προδιαγραφές;
Ο Γερουλάνος φαίνεται ότι θα κινηθεί μεταξύ 9% με 12% και ο Σοφιανός μεταξύ 7% με 8%.
Για την δεύτερη θέση ερίζουν ο Κασιδιάρης και ο Ηλιόπουλος με τον Κασιδιάρη να έχει μεγάλες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη.
Μέτρηση δείχνει τον Κασιδιάρη με 18% με 18,5% έναντι του Ηλιόπουλου 15% με 16%.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης