Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Οι διακοπές Τσίπρα στο σκάφος «πλέουν» στην καταιγίδα των social media

tags :
Economist: Οι διακοπές Τσίπρα στο σκάφος «πλέουν» στην καταιγίδα των social media
Οι ψηφοφόροι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις επιλογές για διακοπές του Τσίπρα, όμως, ότι το κλίμα καλυτερεύει μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις
Οι διακοπές Τσίπρα στο σκάφος «πλέουν» στην καταιγίδα των social media, αναφέρει ο Economist σε ανάλυσή του για την ελληνική προεκλογική πραγματικότητα, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε και δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει διακοπές σε γιοτ Αθηναίου "μεγιστάνα" τον περασμένο Αύγουστο.
Όπως αναφέρει ο Economist ο Αλέξης Τσίπρας προβάλει τα "αριστερά του διαπιστευτήρια" για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου, οι οποίες θεωρούνται ευρέως ως ένα τεστ για τις γενικές εκλογές στην Ελλάδα που αναμένονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Σε ομιλίες του, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τη διεφθαρμένη ελίτ που κατηγορεί ότι βύθισε τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου οκταετή ύφεση.
Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ο Τσίπρας βρέθηκε στο επίκεντρο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του που γιόρταζε σε γιοτ τον περασμένο Αύγουστο, όταν την ίδια ώρα πέθαναν 102 άνθρωποι στην καταστροφική δασική πυρκαγιά.
Και αυτό θεωρήθηκε ασέβεια.
Η ανάλυση του Economist αναφέρεται και στο θέμα του Παύλου Πολάκη, το πρόσωπο που είχε συγκεντρώσει πολλά επικριτικά σχόλια, μετά την αντιπαράθεση που είχε με τον υποψήφιο της ΝΔ, Σ. Κυμπουρόπουλο.
Και ο Πολάκης αγνόησε τις προτροπές να ζητήσει συγγνώμη» αναφέρει ο Economist.
Μάλιστα, «ορισμένοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Τσίπρας χάνει την επαφή με τους ψηφοφόρους», αφού κάλυψε τον Πολάκη αναφέροντας ότι είναι ένας «αψύς νησιώτης».
Για να σταματήσει τη δημοσκοπική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, ο Τσίπρας ανακοίνωσε μια οικονομική δέσμη αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ έχει ήδη αναβάλει τη δέσμευση προς τους δανειστές, την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να μειώσει το αφορολόγητο όριο εισοδήματος».
Οι ψηφοφόροι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις επιλογές για διακοπές του Τσίπρα, όμως, ότι το κλίμα καλυτερεύει μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις, καταλήγει ο Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης