Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 4 μηνών υποχωρεί η στερλίνα μετά το νέο ναυάγιο για το Brexit, στα 1,2760 δολ.

Σε χαμηλά 4 μηνών υποχωρεί η στερλίνα μετά το νέο ναυάγιο για το Brexit, στα 1,2760 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί σε χαμηλά 4 μηνών
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (17/5) η στερλίνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 μηνών, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς ναυάγησαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις May - Corbyn.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,2760 δολ. σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.
Παράλληλα, η στερλίνα βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του -1,6%, καθώς η πρωθυπουργός Theresa May εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις ώστε να ανακοινώσει την ημερομηνία παραίτησής της.
Η ίδια έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκη Ένωση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα ένα χρονιδιάγραμμα το οποίο θα σχετίζεται με την αποχώρησή της.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο Βρετανός υπουργός Brexit, Stephen Barclay, δήλωσε ότι η επόμενη ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, με τους βουλευτές να έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής αρκετές εκδόσεις του σχεδίου της αλλά παράλληλα να έχουν επίσης απορρίψει την προοπτική μη συμφωνίας.
«Άλλη μία αποτυχία θα σημαίνει σχεδόν σίγουρα ότι η Theresa May αποχωρεί», σχολίασε ο επικεφαλή του London Capital Group, Jasper Lawler, προσθέτοντας ότι «το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα πάρει τη θέση της».
Ο κ. Lawler πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η Theresa May αντικατασταθεί άπο κάποιον «σκληρό» υπέρμαχο του Brexit, θα μειωθούν οι πιθανότητες ενός ομαλού Brexit, γεγονός που θα ασκήσεις περαιτέρω πιέσεις στη στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης