Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σοφή απόφαση» η αναβολή στις κυρώσεις των ΗΠΑ στις αυτοκινητοβιομηχανίες - Τι λένε 3 υπ. Οικονομικών της ΕΕ

«Σοφή απόφαση» η αναβολή στις κυρώσεις των ΗΠΑ στις αυτοκινητοβιομηχανίες - Τι λένε 3 υπ. Οικονομικών της ΕΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα αναβάλλουν την απόφαση για την επιβολή δασμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες κατά έξι μήνες
Ανακουφισμένοι εμφανίζονται οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μετά τις πληροφορίες για την αναβολή των αμερικανικών δασμών τις αυτοκινητοβιομηχανίες, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνόταν η παγκόσμια ανάπτυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η απόφαση των ΗΠΑ για τους δασμούς στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες θα καθυστερήσει κατά έξι μήνες.
«Πρόκειται για μια σοφή απόφαση.
Νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε οποιοδήποτε είδος κυρώσεων, δασμών και εμπορικού πολέμου διότι πιστεύουμε βαθιά ότι στη Γαλλία πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε είδος εμπορικού πολέμου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη, την ανάπτυξη των ΗΠΑ, την ανάπτυξη της Κίνας και φυσικά όλα των ευρωπαϊκών χωρών» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, ο οποίος δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι για μια ισχυρή παγκόσμια οικονομία είναι σημαντικό «να αυξηθεί το εμπόριο και όχι να δημιουργήσουμε νέα εμπόδια».
«Είναι πολύ καλό μήνυμα» συμπλήρωσε αναφερόμενος στις πληροφορίες για αναβολή της απόφασης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump έχει απειλήσει από το 2018 με επιβολή κυρώσεων 20% στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ η ΕΕ -από τότε- έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι θα αποφύγει τους δασμούς.
Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για εμπορική συμφωνία.
«Κάθε μέρα που δεν έχουμε εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ είναι μια καλή μέρα.
Κι όσο περισσότερο διαρκέσει η αναβολή (της απόφασης των ΗΠΑ για κυρώσεις) τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε στη διάθεση μας για να εργαστούμε ώστε να αποφύγουμε τον εμπορικό πόλεμο» δήλωσε ο Δανός υπουργός Οικονομικών, Kristian Jensen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης