Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,7% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,7% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξηθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/5) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης διαμορφώθηκε στο 1,7% έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 1,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στις τιμές του ενεργειακού τομέα, και συγκεκριμένα στο 5,3% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 1,9% έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Απρίλιο, έναντι 1,8% τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του έναντι 0,1% προηγουμένως.
Όσον αγορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το 1,6% του Μαρτίου.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν σην Κροατία (0,8%), τη Δανία και την Πορτογαλία (αμφότερες στο 0,9%), ενώ στον αντίποδα τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στην Ουγγαρία (3,9%) και τη Ρουμανία (4,4%).
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 6 κράτη-μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε 2, ενώ αυξήθηκε σε 19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης