Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει συγκεκριμένες δράσεις ώστε να σώσει την πυρηνική συμφωνία

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει συγκεκριμένες δράσεις ώστε να σώσει την πυρηνική συμφωνία
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif τόνισε ότι οι «δηλώσεις στήριξης» δεν αρκούν
Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να παραμείνει σε ισχύ το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης απηύθυνε για ακόμα μία φορά σήμερα (17/5) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα.
Ειδικότερα, ο κ. Zarif ζήτησε από τους «φίλους» του Ιράν, συμπεριλαβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας, να λάβουν «συγκεκριμένες δράσεις» προκειμένου να διασφαλίσουν την πυρηνική συμφωνία του 2015, στον απόηχο της αποχώρησης των ΗΠΑ το περασμένο έτος.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης λίγο πριν αναχωρήσει για την Κίνα ότι οι εναπομείναντες χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία πρέπει να προχωρήσουν σε ενέργειες προκειμένου να σώσουν τη συμφωνία, καθώς οι «υποστηρικτικές δηλώσεις» δεν αρκούν.
«Μέχρι στιγμής, η διεθνής κοινότητα έχει πραγματοποιήσει κυρίως δηλώσεις αντί να σώσει τη συμφωνία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιρανού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας IRNA.
«Το πρακτικό βήμα είναι αρκετά ξεκάθαρο, οι οικονομικες σχέσεις με το Ιράν πρέπει να εξομαλυνθούν», τόνισε ο κ. Zarif, προσθέτοντας ότι «σε αυτό απευθύνεται ξεκάθαρα η συμφωνία».
Χθες (16/5) ο κ. Zarif είχε συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του Taro Kono, κατά τη διάρκεια της οποία ζήτησε τη βοήθεια της Ιαπωνίας προκειμένου να παραμείνει σε ισχύ η πυρηνική συμφωνία.
Σημειώνεται ότι παρά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε χθες την ελπίδα του ότι η Ουάσιγκτον δε θα εμπλακεί σε μία πολεμική σύρραξη με την Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης