Σενάρια για μυστική πρόταση Τσίπρα σε Erdogan: Ανταλλαγή Κυπριακού με ενεργειακά

Σενάρια για μυστική πρόταση Τσίπρα σε Erdogan: Ανταλλαγή Κυπριακού με ενεργειακά
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» αποκαλύπτεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μυστική πρόταση στον Recep Tayyip Erdogan για την επίλυση του κυπριακού
Σε μυστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στον Τούρκο πρόεδρο για την επίλυση του κυπριακού αναφέρεται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία».
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προτείνει στον Τούρκο πρόεδρο την εξής ανταλλαγή:
1.    Η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας.
Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.
2.   Όλες οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας πρόσφατα προκάλεσε θύελλα αμφισβητώντας την Κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως εξηγεί το δημοσίευμα όλα αυτά θα κριθούν από την στάση της Κύπρου στο θέμα αυτό και ίσως οι αποφάσεις να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS