Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνέδριο για την Ηθική τραπεζική από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και το FEBEA

tags :
Συνέδριο για την Ηθική τραπεζική από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και το FEBEA
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας έχει την τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοξενούνται οι εργασίες ενός πολύ σημαντικού και κρίσιμου για το μέλλον του τραπεζικού κλάδου θεσμού.
Πρόκειται για το Συνέδριο και τηνετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών, FEBEA, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας έχει την τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη όσον αφορά την Ηθική Τραπεζική, υποστηρίζοντας έμπρακτα τα έργα και τις πρωτοβουλίες της FEBEA από το 2015.
Είναι το πρώτο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών από την Ελλάδα και η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει στο θεσμό.
Στο συνέδριο της FEBEA με τίτλο «ETHICAL FINANCE & IMPACT ENTREPRENEURSHIP Leveraging community potential towards sus tainability / Ηθική Τραπεζική και Επιχειρηματική Ανάπτυξη» έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος σημαντικοί ομιλητές από την ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης /κορυφαίοι Υπουργοί εκπρόσωποι κομμάτων ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΙΒ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων EIF.
Στόχος των εργασιών του φετινού συνεδρίου είναι να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών για το πως μπορούν οι φορείς που προωθούν την ηθική χρηματοδότηση, οι επιχειρηματίες και οι τοπικές κοινότητες να συνεργαστούν προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής καινοτομίας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα τέτοιων συνεργασιών από ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε μία συγκυρία που η εμπιστοσύνη του κόσμου στο θεσμό των τραπεζών έχει κλονιστεί εξαιτίας της πολυετούς κρίσης, καθίσταται σαφές ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων και της προώθησης βιώσιμων μοντέλων λειτουργίας τραπεζών και εναλλακτικών χρηματοοικονομικών φορέων, που βασίζονται σε ηθικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Η συμμετοχή στο θεσμό της Ηθικής Τραπεζικής μιας ελληνικής συνεταιριστικής τράπεζας με ιστορία άνω των 20 ετών που στηρίζει την κοινωνία και οικονομία της περιφέρειας παρέχοντας προϊόντα σχεδιασμένα με βάση τις ανάγκες των σημαντικότερων κλάδων της Ελληνικής οικονομίας, ενισχύει την εικόνα του εγχώριου κλάδου και δείενισχύει την εικόνα του εγχώριου κλάδου και δείχνει το δρόμο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης