Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο και Brexit - Στο -0,58% ο DAX

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο και Brexit - Στο -0,58% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,36% κι έκλεισε στις 381,51 μονάδες
Υπό πίεση βρέθηκαν σήμερα (17/5/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω ανησυχιών για την κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και για το Brexit, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης της Βρετανίας και της αντιπολίτευσης.
Κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής στις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες μετά την ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο ότι αναβάλλονται οι αποφάσεις για την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αποφάσισε την αναβολή για έξι μήνες της απόφασης σχετικά με το εάν θα επιβάλει ή όχι δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και εξαρτήματα, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,36% κι έκλεισε στις 381,51 μονάδες.


Της σημερινής πτώσης «ηγήθηκε» ο κλάδος αυτοκινήτων, λόγω της έκθεσής του στο εμπόριο, καταγράφοντας απώλειες 1,3%.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στη Βρετανία και στις εξελίξεις γύρω από το Brexit, καθώς οι συνομιλίες της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, με το κόμμα των Εργατικών κατέληξαν σε «ναυάγιο».
Ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn, αποχώρησε από τις συνομιλίες για το Brexit, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στις προσπάθειες της May να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,58% κι έκλεισε στις 12.238,94 μονάδες, ενώ νωρίτερα κατέγραφε απώλειες άνω του 1,2%, δεχόμενος πιέσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.


Η μετοχή της BMW έκλεισε με βουτιά 5,2%, της Volkswagen σημείωσε πτώση 0,7%, ενώ της Daimler υποχώρησε κατά 1,2%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,07% στις 7.348,62 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 5.438,23 μονάδες.



Η στερλίνα διολίσθησε σε χαμηλά 4 μηνών εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας, υποχωρώντας κατά 0,5% στο 1,273 δολ.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,22% κι έκλεισε στις 21.105,28 μονάδες, μετά και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την ιταλική κυβέρνηση.


Από τη μία πλευρά ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, ζητάει αλλαγή των κανόνων για τις τράπεζες και από την άλλη ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, δηλώνει ότι δεν φοβάται κυρώσεις καθώς η Ευρώπη θα αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της EasyJet σημείωσε άνοδο 5,3%, παρά τις διευρυμένες ζημίες που ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία για το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Από την άλλη, η μετοχή της Thomas Cook «βυθίστηκε» κατά 39,8%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012.
Οι αναλυτές της Citi υποβάθμισαν τη μετοχή της εταιρείας σε «sell», μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις που δημοσίευσε χθες, ενώ «έκοψαν» την τιμή - στόχο στο μηδέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης