Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών τους στην τελική ευθεία προς τις κάλπες στις 26 Μαίου

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών τους στην τελική ευθεία προς τις κάλπες στις 26 Μαίου
Λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια προτάσει η ΝΔ
Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές των κομματικών επιτελείων στην τελική ευθεία για τις κάλπες.
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης κορυφώνουν τις στρατηγικές τους με περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας αλλά και γειτονιές της Αθήνας.
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα πλέον, το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί την τακτική που είχε προγραμματίζει για την προεκλογική περίοδο ενώ ήδη υπάρχει και σχεδιασμός για την επομένη των καλπών.
Το ταμείο, βέβαια, θα γίνει μετά από το βράδυ της 26ης Μαΐου οπότε και θα δουν αν έχει επιτευχθεί πιθανό κλείσιμο της ψαλίδας το οποίο κατά ορισμένους θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες τον Ιούνιο.
Βεβαίως συνομιλώντας με κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβάνεται κανείς πως το βασικό πλάνο και στόχος είναι για οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου.
Έτσι ώστε, να βρεθεί ο πρωθυπουργός και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να κάνει νέες εξαγγελίες.
Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι έχουν αισιοδοξία σε ότι αφορά το αποτέλεσμα από τις εκλογικές αναμετρήσεις της επόμενης Κυριακής.
Αυτό αποκομίζουν όσοι συνομιλούν τόσο με μέλη της κυβέρνησης όσο και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Καθώς εκτιμούν ότι το κλίμα έχει αλλάξει και η αιτία δεν είναι άλλη από τα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζουν δε, ότι όσο αποκαλύπτεται το πρόγραμμα της ΝΔ τόσο το πεδίο θα γίνεται ευνοϊκότερο για το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ξεδιπλώνει ένα αφήγημα που βασίζεται σε προσλήψεις, σε αυξήσεις και επιστροφή σύνταξης, σε μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και σε υπόνοιες για επιστροφή του ΕΚΑΣ ίσως πιο στοχευμένα ή ακόμη και υπόνειες για ένα νέο πακέτο παροχών μετά τις ευρωεκλογές.
Μάλιστα, τα ίδια στελέχη, πιστεύουν ότι τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόσωπο θα επικρατήσει του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γι αυτό, προσθέτουν και όλη η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος θα βασίζεται πάνω στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Σε αυτή την κατεύθυνση, στην ατζέντα των τελευταίων ημερών περιλαμβάνονται η έξοδος του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου, βόλτες στις πλατείες και στα πεζοδρόμια μαζί με κυβερνητικά στελέχη, επαφή με τον κόσμο, πάρα πολλά πλάνα από τις περιοδείες και συνεχείς ανοιχτές συγκεντρώσεις με αποκορύφωμα την ερχόμενη Παρασκευή στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί όπως είθισται στην Αθήνα.

Λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια προτάσει η ΝΔ

Στην αντίπερα όχθη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, προτάσει το τρίπτυχο του προγράμματός της.
Την τελευταία προεκλογική εβδομάδα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσουν να αυξήσουν το ήδη άνετο προβάδισμα που λαμβάνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εδώ και πολλούς μήνες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Και συνεπώς, στο μικρό διάστημα που απομένει θα υπάρχει πολύς θετικός προγραμματικός λόγος και καθόλου ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι  ο πρόεδρος του κόμματος προτιμά να ατενίζει το αύριο και όχι το χθες που κατ’ αυτόν είναι ο πρωθυπουργός αλλά και η απερχόμενη κυβέρνησή του.
Στο στόχαστρο του «γαλάζιου» επιτελείου, μπαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα νέοι, γυναίκες και οι εναπομείναντες αναποφάσιστοι.
Το κεντρικό μήνυμα είναι το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Επιπροσθέτως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, προϊδεάζουν πως θα υπάρξουν εκπλήξεις σε ότι αφορά την δραστηριότητα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα, θα δούμε τον πρόεδρο της ΝΔ σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο να προσεγγίζει αυτές τις κοινωνικές ομάδες.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων θα φανεί με το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου. Μέχρι τότε, τα σενάρια θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης