Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Κοινή παραγωγή S-500 με τη Ρωσία – Οι ΗΠΑ θα μας παραδώσουν τα F-35

Erdogan: Κοινή παραγωγή  S-500 με τη Ρωσία – Οι ΗΠΑ θα μας παραδώσουν τα F-35
H αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είναι μια τελειωμένη συμφωνία, τόνισε ο Erdogan
Την από κοινού με τη Ρωσία παραγωγή αμυντικών συστημάτων S-500 προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, R.Τ. Erdogan.
Ειδικότερα, ο Erdogan δήλωσε το Σάββατο 18/5 ότι η αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είναι μια τελειωμένη συμφωνία, αλλά και ότι η Άγκυρα θα παραγάγει από κοινού με την Μόσχα αμυντικά συστήματα S-500.
Παράλληλα, ο Erdogan , στο πλαίσιο συνάντησης με ερωτοαπαντήσεις που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί επιλογή των ΗΠΑ η μη παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την δρομολογημένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική» από τη Ρωσία, που μάλιστα, θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35,αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.
Ο Erdogan από την Κωνσταντινούπολη υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και δεν διαπίστωσε ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά για τις ΗΠΑ, «εκείνοι  δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35.
Δεν αποτελεί επιλογή (οι ΗΠΑ) να μην τα παραδώσουν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης