Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Σεπτέμβριο οι πρόωρες εκλογές στην Αυστρία, μετά την παραίτηση Strache

tags :
Τον Σεπτέμβριο οι πρόωρες εκλογές στην Αυστρία, μετά την παραίτηση Strache
Ο Αυστριακός πρόεδρος είχε συνάντηση με τον καγκελάριο Sebastian Kurz,προκειμένου να συζητήσουν τον χρόνο των πρόωρων εκλογών
Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Alexander Van der Bellen την Κυριακή (19/5/2019).
Νωρίτερα ο Αυστριακός πρόεδρος είχε συνάντηση με τον καγκελάριο Sebastian Kurz,προκειμένου να συζητήσουν τον χρόνο των πρόωρων εκλογών  και τη σύνθεση μίας προσωρινής κυβέρνησης έως τον Σεπτέμβριο.
Είναι πολύ σημαντικό για τους Αυστριακούς να τους δοθεί η ευκαιρία για μία νέα αρχή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους, για την κυβέρνησή τους, ανέφερε σε δήλωσή του ο Van der Bellen, στην προεδρική κατοικία Χόφμπουργκ στην Βιέννη.
«Αυτή η νέα αρχή πρέπει να γίνει γρήγορα κι εντός των προβλέψεων του ομοσπονδιακού συντάγματος.
Έτσι, προτείνω την διεξαγωγή εκλογών..., τον Σεπτέμβριο. Εάν είναι δυνατό, στις αρχές του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Αυστρίας.
Η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε και η χώρα οδηγείται σε εκλογές, μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο το οποίο δείχνει τον αντικαγκελάριο και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων, Heinz – Christian Strache να διαπραγματεύεται στην Ισπανία με Ρωσίδα επιχειρηματία, φερόμενη ως ανιψιά ολιγάρχη την παραχώρηση δημοσίων συμβάσεων, έναντι ευνοϊκής μεταχείρισης από μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Reuters, το σκάνδαλο αυτό αποτελεί πλήγμα για τους «Ελεύθερους» ένα από τα πιο επιτυχημένα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, μόλις μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές, για τις οποίες οι εθνικιστές έχουν θέσει ψηλά τον πήχη.
«Αρκετά φτάνει πια», δήλωσε ο Sebastian Kurz σε διάγγελμα το βράδυ του Σαββάτου (18/5), η κυβέρνηση του οποίου ήταν μία από τις πλέον βραχύβιες μεταπολεμικά στην Αυστρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αυστριακός πρόεδρος διέθετε την εξουσία να αποπέμψει την κυβέρνηση αλλά ευνόησε μία πιο διπλωματική λύση, αυτή των πρόωρων εκλογών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης