Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Βερναρδάκη κατά Μητσοτάκη και Στουρνάρα - Εφιαλτικά τα σενάρια τους για εργαζομένους και οικονομία

tags :
Αιχμές Βερναρδάκη κατά Μητσοτάκη και Στουρνάρα - Εφιαλτικά τα σενάρια τους για εργαζομένους και οικονομία
Ο αυθόρμητος λόγος Μητσοτάκη βρίθει από ρατσιστικά και ταξικά στερεότυπα ενώ η γραμμή Στουρνάρα θα μας κρατούσε ακόμα σε Μνημόνιο
Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ υποστηρίζει ότι «η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της σε μια δίκαιη ανάπτυξη και σοβαρό κοινωνικό κράτος ή θα επιτρέψουμε στην κλεπτοκρατία και τις παρασιτικές ελίτ να ξαναγυρίσουν στον τόπο του εγκλήματος;»
Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη «εφιαλτικό για τους εργαζόμενους και τις μεσαίες τάξεις», λέγοντας ότι «αποτελεί ένα αναμάσημα νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων, συνισταμένη των οποίων είναι η αφαίρεση όσο γίνεται περισσότερων οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους».
Στη συνέντευξή του, ο κ Βερναρδάκης υποστηρίζει ότι «ο αυθόρμητος λόγος του Κυριακού Μητσοτάκη βρίθει από ρατσιστικά και ταξικά στερεότυπα», ενώ κατηγορεί τη σημερινή Ν.Δ. ότι έχει γίνει «μείγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ακροδεξιάς λογικής και πολιτισμικής υποκουλτούρας, (που) δεν έχει σχέση με το κόμμα της κεντροδεξιάς, του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και του ‘μεσαίου χώρου', όπως υπήρξε η Ν.Δ. μέχρι το 2010».
Από την κριτική του υπουργού Επικρατείας δεν διαφεύγει ούτε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας:
«Αν είχαμε ακολουθήσει τη "γραμμή Στουρνάρα" θα είμασταν ακόμα σε Μνημόνιο»
Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις παρατηρεί ότι την «ημέρα των εκλογών η ερώτηση μετατρέπεται στο «γιατί οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω».
Όμως ενώ «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών», εδώ έχουμε ξεπεράσει το δις και βαδίζουμε αισίως προς το εξάκις» αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης