Πολιτική

ΛΑΕ: Ιστορική αναγκαιότητα το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΛΑΕ: Ιστορική αναγκαιότητα το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
Τι αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή  την Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή  τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η ΛΑΕ υπογραμμίζει ότι «φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία, τους σφαγιασμούς και τους διωγμούς εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.
Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.
Το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί μια ιστορική αναγκαιότητα, που πρέπει να γίνει σεβαστή, τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη διεθνή κοινότητα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο δυστυχώς τον Απρίλη, δεν δέχτηκε να συζητήσει σχετικό αίτημα, που υπέβαλε και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής.
Επειδή πιστεύουμε στην ειρήνη, τη φιλία των λαών και στην καλή γειτονία, θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει».
 «Αποτελεί πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες», καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης