Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Δυο κόσμοι θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή σε όλη την Ευρώπη

Φωτίου: Δυο κόσμοι θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή σε όλη την Ευρώπη
«Για εμάς είναι κεντρική σύγκρουση και είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα την κερδίσουμε», τονίζει η Θ. Φωτίου
«Την επόμενη Κυριακή θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα», τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».
Όπως εξηγεί, «τα κόμματα της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς από την μία και οι δυνάμεις της προόδου και της αλληλεγγύης από την άλλη».
Προσθέτει πως «πρόκειται για ευθεία σύγκρουση των πολιτικών που καταστρέφουν την Ευρώπη  και γιγαντώνουν τον φασισμό, με πολιτικές των προοδευτικών συμμαχιών που στηρίζουν την κοινωνία των πολλών και είναι ικανές να βάλουν τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην άνοδο της ακροδεξιάς.
Το δίλημμα της κάλπης θα είναι αν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στο όνομα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και των αγορών, όπως θέλει ο κ. Μητσοτάκης και το ΔΝΤ ή αν θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ανοιχτά σύνορα, με δίκαιη ανάπτυξη».
Τονίζει χαρακτηριστικά πως «για εμάς είναι κεντρική σύγκρουση και είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα την κερδίσουμε».
Περαιτέρω, η κ. Φωτίου  αναφέρει πως  «για εμάς, τα επιδόματα είναι η παρέμβαση του κράτους, για να αποκαταστήσει την ισότητα για τους ανάπηρους, τους ευάλωτους, τους γονείς, τα παιδιά.
Είναι όρος ισοτιμίας, καθώς μία τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με μία τετραμελή οικογένεια χωρίς παιδιά».
Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να πει ποια από τα επιδόματα θα κόψει.
Όπως δηλώνει η αναπληρώτρια υπουργός «ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι κρατάμε τους ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα και ανακυκλώνουμε τη φτώχεια. Εμείς, επειδή ακριβώς θεωρούμε τα επιδόματα όρο ισοτιμίας και όχι δωράκι ή χάρη, με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη, τα εξαιρούμε από τα εισοδήματα.
Το κάνουμε για το επίδομα στέγης, παιδιού και αναπήρου.
Δηλαδή δεν το χάνει κάποιος, αν βρει δουλειά και, επομένως, δεν δημιουργούμε μία παγίδα που ανακυκλώνει τη φτώχεια.
Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να μας πει ποια από αυτά τα επιδόματα θα κόψει».
Ακόμη , κάνει λόγο κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη για το κοινωνικό κράτος που αποκαλύφθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά την εξαγγελία για κατάργηση του 8ωρου, τη δυσανεξία για τη 13η σύνταξη, τις έντονες αντιδράσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, μετά την πάγια επιθυμία για κόψιμο όλων των επιδομάτων, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης  θέλει να καταργήσει την πενθήμερη εργασία και να νομοθετήσει την εφταήμερη, να καταργήσει τα  δημόσια νοσοκομεία και να διαλύσει τη δημόσια ασφάλιση.
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Δεξιάς για την απόλυτη ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους - υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία – και την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο».
Επιπλέον, η κ. Φωτίου επιμένει στη σημασία των στατιστικών που κατέθεσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις και σημειώνει μεταξύ άλλων  ότι «ένας μεγάλος μύθος που διακινείται τη ΝΔ  είναι πως τη μεσαία τάξη την κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, προανήγγειλε ότι «φέτος θα αυξήσουμε επιπλέον τον προϋπολογισμό  και θα καλύψουμε  όλες τις ανάγκες των μητέρων σε όσες θέσεις βρεφονηπιακών δημοτικών και ιδιωτικών υπάρχουν», αλλά και πως μέχρι το 2022 θα επεκταθεί το πρόγραμμα με στα σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά, δηλαδή  πάνω από 600.000 γεύματα κάθε μέρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης