Γερμανία: Προ των πυλών «ανταρσία» στο SPD, εάν υποστεί νέα ήττα στις Ευρωεκλογές και στη Βρέμη

Γερμανία: Προ των πυλών «ανταρσία» στο SPD, εάν υποστεί νέα ήττα στις Ευρωεκλογές και στη Βρέμη
Ανησυχία στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας για τις επιδόσεις του σε Ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές
«Ανταρσία» εναντίον της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Andrea Nahles σχεδιάζουν, σύμφωνα με την «Welt am Sonntag», βουλευτές του κόμματός της, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν το SPD την επόμενη Κυριακή (26/5) να χάνει έπειτα από δεκαετίες τις τοπικές εκλογές στην Βρέμη και να καταγράφει σημαντικές απώλειες στις Ευρωεκλογές.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αρκετοί βουλευτές προτίθενται να απαιτήσουν από τη Nahles εγκαταλείψει την θέση της επικεφαλής της Κ.Ο. την οποία κατέχει σήμερα και να περιοριστεί σε αυτήν της Προέδρου του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικρατέστερος να την διαδεχθεί είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Achim Post.
Οι βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Κάτω Σαξονία, τοποθετούν το όριο για την ήττα στις ευρωεκλογές στο 20% (το 2014 το SPD είχε συγκεντρώσει 27,3%) αλλά και στην τρίτη θέση, πίσω από τους Πράσινους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 15%, ενώ οι Πράσινοι φθάνουν στο 18%.

bankingnews.gr

BREAKING NEWS