Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hancock (Βρετανία): Εάν επιθυμούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ πρέπει να ψηφίσουμε το σχέδιο May για το Brexit

Hancock (Βρετανία): Εάν επιθυμούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ πρέπει να ψηφίσουμε το σχέδιο May για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντρητητικού Κόμματος μετά την αποχώρηση της Theresa May
Σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε σήμερα Δευτέρα (20/5) ο υπουργός Υγείας της χώρας Matt Hancock, τονίζοντας ότι εάν επιθυμούν να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπερψηφίσουν το σχέδιο της πρωθυπουργού May για το Brexit.
Ειδικότερα, ο κ. Hancock, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, τόνισε ότι οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Συμφωνία Απόσυρσης τον επόμενο μήνα εάν επιθυμούν να παραδώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να εγκαταλείψει η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Εάν θέλετε να φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Βρετανού υπουργού, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι «εάν περάσει η συμφωνία, οι νομοθέτες θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να τροποποιήσουν τη συμφωνία και πιθανώς να συμπεριλάβουν μία τελωνειακή ένωση ή ακόμα και ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit».
Ερωτηθείς για το έαν σκέφτεται να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μετά την αποχώρηση της Theresa May, ο κ. Hancock δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ θεώρησε ιδιαίτερα «κολακευτικό» το γεγονός ότι αρκετά άτομα του ζητούν να ηγηθεί του Συντηρητικού Κόμματος.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, τα βρετανικά μέσα ανέφεραν ότι η Theresa May σχεδιάζει να κάνει μία «τολμηρή προσφορά» στο κοινοβούλιο, η οποία θα περιλαμβάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο του Brexit, σε μία προσπάθεια να κερδίσει περισσότερη στήριξη απέναντι στη συμφωνία.
Οι παραπάνω αναφορές ήρθαν λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών της κυβέρνησης με το Εργατικό Κόμμα, κατά την οποία δεν υπήρξε κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ο επικεφαλής των Εργατικών Jeremy Corbyn δήλωσε εν συνεχεία ότι το κόμμα του θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας απόσυρσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης