Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρές πιέσεις άνω του -5% στη Coca Cola λόγω MSCI και δραστηριοτήτων στην Αφρική

tags :
Ισχυρές πιέσεις άνω του -5% στη Coca Cola λόγω MSCI και δραστηριοτήτων στην Αφρική
Αναδιάρθρωση δεικτών MSCI, γεμάτη αποτίμηση και ίσως η απόφαση της The Coca Cola Company για την Coca Cola Beverages Africa να επηρεάζουν τη μετοχή λένε στελέχη της αγοράς
(upd)Ανησυχία στην αγορά προκαλεί η πτώση της Coca Cola η οποία υποχωρεί άνω του 5% και μάλιστα με δυνατούς πωλητές οι οποίοι αναζητούν αγοραστή χωρίς να βρίσκουν εύκολα.
Η μετοχή διολίσθησε αρκετά γρήγορα και βρίσκεται στα 30,88 ευρώ με όγκο 120 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 11,5 δισ. ευρώ.
Στελέχη της αγοράς αναζητούν τους λόγους της πτώσης αλλά σημειώνουν πως πολλές μετοχές έχουν υποχωρήσει αρκετά ήδη την ώρα που η Coca Cola κρατιόταν κοντά στα ιστορικά υψηλά της, ενώ αναφέρουν και την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI όπου δεν αποκλείουν κάποια χαρτοφυλάκια να πουλάνε άλλες μετοχές όπως και της Coca Cola για να αγοράσουν Εθνική και Eurobank, οι οποίες αναβαθμίστηκαν. 
Μάλιστα σήμερα είχε υψηλό ημέρας τα 33 ευρώ, ακούμπησε δηλαδή το ιστορικό υψηλό της.
Αρκετά από τα λεγόμενα βαριά χαρτιά της αγοράς καταγράφουν απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά τους ακόμα και σε διψήφια ποσοστά.
Κάποια άλλα στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως ίσως να οφείλεται η πτώση και σε μία είδηση της The Coca Cola Company, σύμφωνα με την οποία θα διατηρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό της στην Coca Cola Beverages Africa.
Όπως λένε ίσως κάποιοι να περίμεναν κάποια άλλη εξέλιξη που ίσως να αφορούσε στην Coca Cola HBC.
Σε κάθε περίπτωση τονίζουν πως είναι πολύ νωρίς για να κρίνουν και δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποιος είναι ο λόγος της πτώσης.
Πάντως στα τρέχοντα επίπεδα η αποτίμηση θεωρείται γεμάτη, ενώ σημειώνεται πως έχει ανακοινώσει μέρισμα έκτκακτο 2 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικής αξίας 730 εκατ. ευρώ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης