Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δωρεές πέντε εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για την Υγεία

tags :
Δωρεές πέντε εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για την Υγεία
Δωρεές πέντε εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για την Υγεία
Τις δωρεές πέντε εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών στον τομέα της Υγείας.
Ήδη σε επαφές που είχαν στελέχη του Ιδρύματος με επικεφαλής νοσοκομείων αποφάσισαν στοχευμένες χρηματοδοτήσεις σε «Γ. Γεννηματάς», ΚΑΤ, «Θριάσιο», Ε.ΚΕ.Α. καθώς και σε άλλους επιμέρους τομείς της υγείας.
Μετά τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση είχε δεσμευθεί, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης, να διαθέσει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε τώρα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε τελικά να κατευθύνει το εν λόγω ποσό στην κάλυψη άμεσων αναγκών στον τομέα της Υγείας, που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι «η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ως αντίδραση σε μια καταστροφή της έκτασης εκείνης του Ιουλίου 2018, είναι σαφώς ενδεδειγμένη, δεδομένου ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί έναν διαπιστωμένα κρίσιμο κρίκο της αλυσίδας πολιτικής προστασίας και διαχείρισης οιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης».
Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης και ιεράρχησης των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν και μετά από συναντήσεις στελεχών του Ιδρύματος με τους επικεφαλής των αρμοδίων Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής, με Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής και σε συνεργασία με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου, το Ίδρυμα αποφάσισε και έχει ήδη δρομολογήσει τις ακόλουθες δωρεές:
- Χρηματοδότηση της μελέτης και υλοποίησης του έργου αναδιαρρύθμισης, ανακαίνισης και αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
- Χρηματοδότηση της αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς και της δημιουργίας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».
- Χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».
- Χρηματοδότηση προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας σταθερών αιθουσών και κινητών συνεργείων αιμοληψίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).
Παράλληλα με τις ανωτέρω δωρεές, το Ίδρυμα έχει ήδη υλοποιήσει ορισμένες άλλες δράσεις:
- Εξατομικευμένη ιατρική βοήθεια, που το Ίδρυμα χρηματοδοτεί ήδη από τα τέλη του 2018, προς υποστήριξη των εγκαυματιών της πυρκαγιάς του Ιουλίου 2018, σε συνεργασία με την 1η Υ.ΠΕ. Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).
- Δωρεά του Ιδρύματος για την ανακατασκευή κτιρίων και την αποκατάσταση φθορών στο Κ.Α.Α.Υ. (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας) Αγίου Ανδρέα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2018. που παραιτήθηκαν τότε είναι αυτοί που αναδείχθηκαν νικητές στις χθεσινές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης