Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Πρόκληση η κερδοφορία και η μείωση του κόστους για τη Deutsche Bank

DBRS: Πρόκληση η κερδοφορία και η μείωση του κόστους για τη Deutsche Bank
Έκθεση της DBRS για τη Deutsche Bank
Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank (DB) αναφέρεται εκ νέου η DBRS Ratings, επικαλούμενη την ανάγκη της εξισορρόπησης του ισολογισμού και της μείωσης των εξόδων, προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία.
Αν και η γερμανική τράπεζα πέτυχε τον στόχο κόστους για το 2018, θα πρέπει να μειώσει τα έξοδα κατά περίπου 1 δισ. ευρώ κατά το επόμενο έτος για να επιτύχει τον στόχο ύψους 21,8 δισ. ευρώ.
Η DBRS θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, επισημαίνεται.
«Ενώ η διοίκηση έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα εν μέσω διαφόρων περιόδων πίεσης στην αγορά και να τοποθετήσει την τράπεζα καλά για μελλοντική ανάπτυξη, η πρόοδος ήταν βραδύτερη από ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας σε πρόσθετη πίεση την τράπεζα να θεσπίσει αλλαγές.
Με συνολικό ενεργητικό ύψους 1,3 τρισεκ. ευρώ στο τέλος του 2018, η DB είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.
Η DB μετατοπίζει την προσοχή της στην Εταιρική & Επενδυτική τραπεζική, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βασικά πλεονεκτήματα στις διεθνείς αγορές πληρωμών και στις αγορές συναλλάγματος. (…)
Μια βασική πρόκληση για τη DB είναι η ενίσχυση της τεχνολογίας, των συστημάτων και των διαδικασιών της.
Η DBRS θεωρεί την τράπεζα ότι σημείωσε σημαντική πρόοδο σε αυτή την προσπάθεια, η οποία συνέβαλε στη βελτίωση των σχέσεων με τις ρυθμιστικές αρχές, αν και η DB έχει πολύ δρόμο ακόμη. (…).
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή (20/5) συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 2,89%.
Με την προσπάθεια ψηφιοποίησης, επέτρεψε στους ιδιώτες πελάτες της να ανοίξουν έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο σε λίγα λεπτά», σχολιάζεται.
Τα διαγράμματα:
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης